Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przerywa,wkręca sie na max 3.5tys

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z autem, takie same objawy zarówno na lpg jak i benzynie,auto wkręca się na max 3.5 tys (na luzie) strasznie go muli,dławi się,strzela z wydechu,przerywa,śmierdzi mocno nieprzepalonym paliwem,gazem. wymieniłem świece,filtr powietrza,sondę lambdę. Po puszczeniu gazu chwile pofaluje i czasem obroty potrafią się ustabilizować na jakiś czas a tak to zwykle falują,turbo chyba jest ok o świszczy gdy dodaje gazu.Niestety nie posiadam VAGa. z góry dziekuje za pomoc:)

Opublikowano

W ciemno bym tu nic nie wymieniał bo być może mapy paliwowe się mocno rozjechały od lpg albo rozrząd przestawiony :whistling: Może ktoś z Twojej okolicy się odezwie i podepnie Ci auto pod vaga :wink:

Opublikowano
  • Autor

dodam ze stało sie to po zatankowaniu lpg na jakiejś przypadkowej stacji.. odholowałem kumpla kawałek i pojechałem zatankować po zatankowaniu jakieś paręset metrów gdy juz auto bylo na lpg zaczęły się te "cyrki".świece i lamb

da byly czarne,ropzgrzalem auto na nowej sondzie i to samo. na starej gdy wkrecil sie na 3tys to automatycznie sciagał go na dół z obrotow.po odpieciu lambdy moge tyrzymac go na tych 3 tys i go nie zmula, co do map to na lpg i benzynie to samo jest

Opublikowano
  • Autor

turbina wydaje sie ok bo przy dogazowaniu by daje świst i podnosi się dodatnio ciśnienie w kolektorze.po nocy ja byl zimny odpaliłem i przez kilkadziesiąt sekund mogłem gazować w pełnym zakresie obrotów(normalnie na zimnym tak nie robie bo wiem ze nie mozna;p). wydaje mi sie ze za bogata mieszanka. dziś może uda mi sie go podpiac pod vaga i się odezwę co i jak

Opublikowano
  • Autor

sonda lambda padnięta i nieszczelny wąż od turbo do kolektora ssącego. temat do zamkniecia