Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Zgrzytająca trójka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem - przy zmianie biegów na III-ke słychać zgrzyt ale bieg wskakuje. Tak sie dzieje podczas jazdy ale jak np pojade jakiś czas na luzie to nie zawsze zgrzytnie, natomiast jak stoi auto z pracującym silnikiem to rzadko kiedy zazgrzyta a bez pracy silnika wchodzą wszystkie biegi bez problemu.

Co to może być ?

Jeszcze musze sprawdzić olej w skrzyni ale jak to nie wina oleju to czy opłaca się ją remontować ?? bo coś słyszałem że po naprawach skrzyni w tym modelu szybko one padają. To prawda ??

Opublikowano

synchronizator trzeciego biegu

Opublikowano

Tak, jeżeli wstawiasz mu i z II na III przerzucasz szybko to mocno zgrzytnie, a jak jedziesz spokojnie i z II na III przerzucasz wolno z pół sekundową przerwą na luzie to mniej albo wogóle nie zgrzyta tak? Kurde, ten problem trawi większość samochodów! Zwłaszcza II i III bieg! To synchronizator jak kolega wyżej napisał. Koszta: kurde niestety nie małe... do B3 zawołali mi 400PLN za jedną sztukę, ale w zasadzie opłacało by się wymieniać cały komplet (po jednej na każdy bieg). Ostatecznie mimo rozbebeszania skrzyni (łożyska w środku miałem wymieniane), synchronizatorów nie wymieniłem jednak, ani jednego. Koszt i tak miałem duży. Skrzynia zamilkła (bo łożyska huczały), a ten efekt o którym piszesz miałem również po remoncie, ale mniejszy i z czasem stopniowo jeszcze ustępował, ale nie ustąpił do 0 aż do sprzedania.

Moja rada taka: zmieniaj biegi tak aby nie zgrzytało i jeżdzij tak długo jak poziom komfortu będzie Ci mógł na to pozwolić.

Opublikowano
  • Autor

macie moze jakis namiar na dobrego mechanika od skrzyni, we wrocku badz w okolicy wro ??