Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wysokie wskazania temp na vagu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W sobote po długiej trasie jak robiłem diagnostyke to temp na vagu pokazywało mi 90C wiec ok i na blacie tez 90, dzisiaj jednak jak przejechałem 100 km na blacie tez cały czas było 90 jednak vag pokazwywał mi 95 a nawet 96 mimo że już kilka minut stałem a i auta wcale też nie szarżowałem wczesniej. Chyba troche za duzo?

Opublikowano

Witam mam ten sam problem tylko z starszym rocznikiem 97 1.6 b5... jeszcze jedno czy wentylator sie tez zalancza przy wylonczonym silniku .... bo wiatrak jest podłączony pod alternator paskiem i kreci sie caly czas prz wlczonym silniku po wylonczeni stcyjki na kilka sekund i wlonczeniu stacyjki spowrotem pokazuje nawet 100 stopni ...po przejechaniu 200...300 metruw wraca na 90stopni wczesniej tego nie zaopserwowalem

Opublikowano

Pewnie coś nie halo z czujnikiem, a czy temperatura 95-96 w obecnej porze roku jest duża ?/ Nie sądzę, zwłaszcza jak stoisz w korku lub temu podobnych. Sprawdź czy chłodnica jest ciepła, jeżeli tak to oznacza to że duży obieg funkcjonuje i termostat puszcza ciecz w celu ochłodzenia.

Wentylator kręci się cały czas ale załącza w określonej temperaturze żeby uniknąć przegrzania. Nie pamiętam w tej chwili jaki to zakres temperatury. I jeszcze jedno. Jak zgasisz silnik to wentylator powinien się chwilę kręcić i nie szumieć. Jeżeli zatrzymuje się od razu lub szumi to powoli zdycha wiskoza.