Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

otwarte szyby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Słuchajcie czy jest taka funkcja w naszych audi A4 B8, że wszystkie szyby (4 szt.) otworzyły się prawie do połowy bez kluczyka w stacyjce???

Wczoraj wychodzę sobie z pracy na parking przed biurem a tu widzę, że moje A4 ma otwarte wszystkie szyby do połowy???? któryś z dowcipnych kolegów lub koleżanek nawrzucał dla jaj do środka pocięte w niszczarce dokumenty. Jakież było moje zdziwienie!!!!

Być może przycisnąłem coś na pilocie (jakaś kombinacja przycisków) i uruchomiłem jakąś funkcję o której nie wiem. Nie pamiętam też czy go w ogóle zamknąłem.

Sprawdzając dzisiaj rano czy da się otworzyć jakiekolwiek szybę bez kluczyka przy otwartym samochodzie a tu zonk, nic nie chodzi, żadna szyba.

Kiedyś u w seacie toledo mojego ojca była tzw. funkcja wietrzenia, wkładało się kluczyk w zamek drzwi przekręcało maksymalnie w lewo i wszystkie 4 szyby otwierały się na raz.

Być może i u mnie jest coś takiego, ale dostępne z pilota?? Nie wiem??

Czy któryś z szanownych kolegów miał taki przypadek??

Tak do końca sam jeszcze nie rozgryzłem prawdopodobnie wielu funkcji, które są w mojej a4 dostępne.

Opublikowano

Siema jak przytrzymasz otwieranie drzwi na pilocie to zaczną się otwierać również szyby .Tak samo można je zamknąć trzymając przycisk zamykania i tyle z cudów ,musisz być w miarę blisko auto bo działa z określonej odległości.Również można otworzyć szybki wkładając kluczyk do zamka drzwi przekręcić i przytrzymać w tej pozycji.

Opublikowano
  • Autor

Wielkie dzięki,

a więc moje audi również posiada tzw. funkcję wietrzenia o której nie wiedziałem, i nie wiedziałem jak ją uruchomić

dzięki za szybką podpowiedź.

Opublikowano

Masz tylko możliwośc domykania szyb z kluczyka trzymająć dłuzej przycisk .

---------- Post dopisany at 08:13 ---------- Poprzedni post napisany at 08:10 ----------

Wielkie dzięki,

a więc moje audi również posiada tzw. funkcję wietrzenia o której nie wiedziałem, i nie wiedziałem jak ją uruchomić

dzięki za szybką podpowiedź.

W B8 jest funkcja wentylacji auta ale są w nią wyposażone bardziej bogate wersje :wink: .

Jakie masz MMI ?

Opublikowano
  • Autor

czekałam właśnie na twoją opinię kolego wrclaguna!!!

MMI 2G Kolor, FIS kolor, jest to wersja Ambiente, raczej dobrze wyposażona, ale nie ma fabrycznego alarmu z czujnikami przechyłu itp, jest tylko centralny z pilota

jakim cudem te szyby się otworzyły, jeśli miałbym tylko domykanie???

Opublikowano

Fabrycznie wentylacja jest jako dodatkowa opcja razem z webastem , aby ją uruchomić VCDSem potrzebujesz zmienić kodowanie w sterownikach .

[07 - Head Control]

[Adaptacja - 10] -> Kanał 11 dodać 64 do istniejącej wartości

póżniej Restart MMI .

[08 - Auto HVAC]

[Kodowanie - 07] -> Long Coding Helper -> Bajt 1 Bit 3 zmiana z 0 na 1

Wentylacja będzie działać ale niestety będą błedy :kwasny:

Jezeli chodzi o szybki to przeprowadż tą procedure : wciśnij przyciski szyb aby poszły do góry i przytrzymaj parę sekund, wtedy sterowniki zapamiętają ustawienia.

Po tej Adaptacji powinno być wszystko OK.