Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] audi a4 b6 2002 cabrio z anglii, wymiana xenonów czy kwestia ustawienia?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Kilka tygodni temu kupiłem w Anglii audi które było sprowadzone z niemiec w 2004 r. Auto było zarejestrowane w anglii. Kierownica oryginalnie po lewej stronie, nie jest to przekładka. Kupijąc auto właściciel mówił że nie wymieniał xenonów na wersje angielska i że to tylko kwestia ustawienia ich w serwisie. Moje pytanie: czy istnieje jaka kolwiek możliwość przestawienia tych xenonów spowrotem na europejskie drogi czy może angol kłamał i musze wymieniać je na nowe.

czekam na info pozdrawiam

mam jeszcze jedno pytanko... czy istnieje jakaklowiek mozliwosc otwierania dachu z pilota? wiem ze mozna otworzyc szyberdach czy szyby, ale dach???????

lukasz.

PS: przeszukałem forum w 75% i nic podobnego nie znalazłem

Opublikowano

Podobno sie da xenony przestwic zeby na inna strone swiecily, nieda sie tylko bixenonow przestawic bo tam juz elektromagnes jest. A to sa oryginalne xenony z tego autka? Masz samopoziomowanie? Czy moze ktos dolozyl xenony?

Opublikowano

Skoro wcześniej autko przyjechało z niemiec, więc xenon powinien być dobrze ustawiony. Podjedź na stacje diagnostyczną i dowiesz się jak lampki świecą.

Opublikowano

Podobno sie da xenony przestwic zeby na inna strone swiecily, nieda sie tylko bixenonow przestawic bo tam juz elektromagnes jest. A to sa oryginalne xenony z tego autka? Masz samopoziomowanie? Czy moze ktos dolozyl xenony?

Zarówno xenony jak i bixenony jeżeli są soczewkowe to mają wewnątrz przesłonę, którą można przestawiać.

Zmiana położenia tej przesłony powoduję zmianę geometrii świecenia reflektora z wersji EUR na ANG i na odwrót.

Wystarczy zaglądnąć w głąb reflektora i dobrze poszukać dźwigienki.

Opublikowano

Czyli jesli zakupie wersje europejska xenonow to moge je na 100% przestawic na angielski ruch??

Prosilbym o dokladna i sprawdzona informacje na ten temat, bo zamierzam kupic takie xenony i je przestawic.

Opublikowano

Jeśli to będą lampy soczewkowe to tak.

Opublikowano

kolega szogun pewnie ma racje ja dokladnie nie wiem jak jest w a4 ale wiem ze w nowym passacie nie dosc ze jest bi-xenon to jeszcze sa skretne i dalo sie to po przestawiac ale podejzewam ze takie manewry to tylko w salonie