godun 0 Posted May 10, 2008 Share Posted May 10, 2008 Witam. Kilka tygodni temu kupiłem w Anglii audi które było sprowadzone z niemiec w 2004 r. Auto było zarejestrowane w anglii. Kierownica oryginalnie po lewej stronie, nie jest to przekładka. Kupijąc auto właściciel mówił że nie wymieniał xenonów na wersje angielska i że to tylko kwestia ustawienia ich w serwisie. Moje pytanie: czy istnieje jaka kolwiek możliwość przestawienia tych xenonów spowrotem na europejskie drogi czy może angol kłamał i musze wymieniać je na nowe. czekam na info pozdrawiam mam jeszcze jedno pytanko... czy istnieje jakaklowiek mozliwosc otwierania dachu z pilota? wiem ze mozna otworzyc szyberdach czy szyby, ale dach??????? lukasz. PS: przeszukałem forum w 75% i nic podobnego nie znalazłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek_CH 0 Posted May 12, 2008 Share Posted May 12, 2008 Podobno sie da xenony przestwic zeby na inna strone swiecily, nieda sie tylko bixenonow przestawic bo tam juz elektromagnes jest. A to sa oryginalne xenony z tego autka? Masz samopoziomowanie? Czy moze ktos dolozyl xenony? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin j 0 Posted May 13, 2008 Share Posted May 13, 2008 Skoro wcześniej autko przyjechało z niemiec, więc xenon powinien być dobrze ustawiony. Podjedź na stacje diagnostyczną i dowiesz się jak lampki świecą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szogun0 9 Posted May 15, 2008 Share Posted May 15, 2008 Podobno sie da xenony przestwic zeby na inna strone swiecily, nieda sie tylko bixenonow przestawic bo tam juz elektromagnes jest. A to sa oryginalne xenony z tego autka? Masz samopoziomowanie? Czy moze ktos dolozyl xenony? Zarówno xenony jak i bixenony jeżeli są soczewkowe to mają wewnątrz przesłonę, którą można przestawiać. Zmiana położenia tej przesłony powoduję zmianę geometrii świecenia reflektora z wersji EUR na ANG i na odwrót. Wystarczy zaglądnąć w głąb reflektora i dobrze poszukać dźwigienki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek_CH 0 Posted May 15, 2008 Share Posted May 15, 2008 Czyli jesli zakupie wersje europejska xenonow to moge je na 100% przestawic na angielski ruch?? Prosilbym o dokladna i sprawdzona informacje na ten temat, bo zamierzam kupic takie xenony i je przestawic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szogun0 9 Posted May 16, 2008 Share Posted May 16, 2008 Jeśli to będą lampy soczewkowe to tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lelus_DT 0 Posted May 17, 2008 Share Posted May 17, 2008 kolega szogun pewnie ma racje ja dokladnie nie wiem jak jest w a4 ale wiem ze w nowym passacie nie dosc ze jest bi-xenon to jeszcze sa skretne i dalo sie to po przestawiac ale podejzewam ze takie manewry to tylko w salonie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts