WAUZZZ8 Opublikowano 21 Maja 2012 Opublikowano 21 Maja 2012 Witam Panowie W mojej A4 B5 ADR popękały mi gumowe łączniki na kolektorze ssącym (dwa z czterech) są sparciałe ze starości. Efektem tego było "dławienie się" silnika gdyż zasysał "lewe" powietrze; mechanik powiedział że trzeba wymienić wszystkie cztery i musi je zamówić. I tak się do tego zabierał że przez tydzień musiałem dojeżdżać do pracy z taśmą izolacyjną owiniętą na około tych łącznikow (wtedy chodził trochę lepiej ale po kilku kilometrach i tak taśma sie bardzo rozgrzewała i zostawała lekko zassana). Dzisiał rano gdy odpaliłem samochód silnik zaczął procować o niebo lepiej prawie jakby awaria została usunięta. Brat mi powiedział że MOŻE komputer już się "przyzwyczaił" do takiego stanu i inaczej steruje przepustnicą. Czy to może być w jakimś stopniu prawdą ? ---------- Post dopisany 21-05-2012 at 14:58 ---------- Poprzedni post napisany 20-05-2012 at 21:59 ---------- Pomoże ktoś ? Czy nie można odrazu wybrać prawidłowy prefix z pola wyboru zamiast wypisywać go w treści!?
spawacz1 Opublikowano 21 Maja 2012 Opublikowano 21 Maja 2012 Pierwsze słyszę że auto przyzwyczaiło się do awarii, elementy należy wymienić i to jak naszybciej tym, bardziej ze nie są to duże pieniądze sam to kiedyś przerabiałem a co do przepustnicy to masz na linkę tak samo jak ja przepustnica steruje obrotami biegu jałowego i zaraz po odpaleniu kiedy włącza ssanie i po pewnym czasie wyłącza je:hi:
Rekomendowane odpowiedzi