Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zamiana na kierownice multimedialną

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W aucie mam kierownicę "zwykłą" i chciałbym założyć kierownicę z przyciskami /multimedialną/. Mam duży wyświetlacz, bluetooth. Czy jest możliwe założyć taką kierownicę a jeżeli tak to czy jest problem uruchomić jej funkcję i co z poduszką powietrzną ?

za pomoc będę wdzięczny :)

fafiks

Opublikowano

temat juz byl poruszany wiele razy.uzyj wyszukiwarki tam jest dokladnie opisane jak i co

Opublikowano
temat juz byl poruszany wiele razy.uzyj wyszukiwarki tam jest dokladnie opisane jak i co

Na pewno nie jest opisane załozenie kiery i kodowanie dla B8 :wink:

Opublikowano

no tak pomylilo mi sie z b7

Opublikowano
  • Autor

przyznaje że skorzystałem z wyszukiwarki ale nie było o zmianie kiery w B8 tylko B7 , czy tu są jakieś istotne różnice w budowie ?

fafiks

Opublikowano

wydaje mi sie ze operacja jest podobna jak w b6

Opublikowano

Zmiana samej kiery jest to samo, tylko inne są obudowy kolumny i co najważniejsze inne jest kodowanie w MODULE Kierowniczym oraz w sterowniku CONTROL HEAD.

Wszystko zalezy jakie mamy wyposazenie w aucie :wink: Ja juz dwie takie Modyfikacje komuś robiłem z zastosowaniem akurat MMI 2G .

Jedna B8 miałem nawet bez FISA :facepalm::naughty:

Opublikowano
  • Autor

W jaki sposób to wszystko sprawdzić ? tj. jaki typ kierownicy będzie pasować do konkretnie do mojego auta,czy mam w.w moduł czy nie itd. W jaki sposób można stwierdzić np. potrzebujesz kierownicy numer xxx , modułu xxx , taśmy xxx.

Opublikowano

Do B8 szukaj kiery o numerach początkowych 8K0 z przyciskami Multimedialnymi , kolor musisz dopasować do swojego .

Uzywek jest MULTUM na ALLEGRO :wink: Taśme musisz sprawdzić jaką masz u siebie a dokładnie odczytać jej numery .

Tu masz trochę info http://a4-klub.pl/audi-a4-b8-133/all-b8-montaz-crusie-control-system-tempomat-z-przelacznikami-195073/

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Czy taśma do kierownicy multi ma mieć wiecej pinów we wtyczce?

Mam 6 pinów ale słyszałem opinię że musi być 12 , jednakże w Etce występuje tylko jeden typ.

za pomoc będę wdzięczny

pozdrawiam

fafiks

---------- Post dopisany 29-06-2012 at 06:10 ---------- Poprzedni post napisany 03-06-2012 at 13:47 ----------

Mod zrobiony :)