Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Poszukiwana instrukcja obsługi SCANIA 4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy może ktoś posiada instrukcję obsługi do ciągnika siodłowego Scania 4.

Chyba niedługo trzeba będzie wsiąść na taką i przydałby się taki opis.

Opublikowano

Jeśli masz zamiar ujeżdżać ciężarówkę to żaden opis Ci nic nie pomorze,lepiej poszukaj kogoś w śród znajomych aby Cię zabrał na jakiś kursik a reszta przyjdzie sama jak już zaczniesz jeździć....:wink:

Opublikowano
  • Autor

Spoko, jeździć umiem:) Jednak chciałbym wiedzieć co do czego jeśli mi się jakaś kontrolka w trasie zapali-a trochę ich jest:)

A znam takich kierowców co jeżdżą po kilkanaście lat a nie wiedzą tego o swoich samochodach, co w konsekwencji doprowadza do awarii często bardzo kosztownych.

A z takiej instrukcji, zawsze coś ciekawego można się dowiedzieć, myślę ze warto przeczytać.

Także jeśli ktoś posiada instrukcję obsługi do Scanii 4 to będę wdzięczny, a nawet chętnie kupię.

Opublikowano
Spoko, jeździć umiem:) Jednak chciałbym wiedzieć co do czego jeśli mi się jakaś kontrolka w trasie zapali-a trochę ich jest:)

A znam takich kierowców co jeżdżą po kilkanaście lat a nie wiedzą tego o swoich samochodach, co w konsekwencji doprowadza do awarii często bardzo kosztownych.

A z takiej instrukcji, zawsze coś ciekawego można się dowiedzieć, myślę ze warto przeczytać.

Także jeśli ktoś posiada instrukcję obsługi do Scanii 4 to będę wdzięczny, a nawet chętnie kupię.

Witam, kolego powiedz konkretnie co Cię interesuje z tej instrukcji bo Scania 4 posiada oddzielną instrukcje do każdego systemu ABS/TC , Opticruise, Regulacja zawieszenia pneumatycznego, komputer pokładowy, Webasto Retarder, wiadomo ciągnik ciągnikowi nie równy różnie wyposażony. Jeśli chodzi o kontrolki w 4 masz bardzo proste i intuicyjne oznaczenia jeśli tego ktoś nie wie to chyba nie nadaje się na kierowce SCANII :naughty: a tak na serio to chyba najlepiej jakbyś poprosił właściciela o wytłumaczenie co jest co może i posiada takową instrukcję jeżeli Scania była kupiona w polskim serwisie. ponieważ język instrukcji zależy od kraju pochodzenia auta, ja posiadam pełną tylko w języku hiszpańskim i francuskim (ta od 3 ale to praktycznie to samo) mam też jakieś książki po polsku ale to nie wszystkie:wink:

Opublikowano
  • Autor

W zasadzie wszytko mnie interesuje oprócz opticruisa, właściciel nie ma żadnej lektury do tego modelu bo sprowadził ją z Holandii. Udało mi się tylko znaleźć Scania Multi, ale to raczej do serwisowania bardziej się nadaje.

Ciągniki bardzo popularne a jednak manuali w necie brak...