Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana świateł przednich ze zwykłych na led+xenon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kupiłem audi a4 b8 lift z tego roku i chce wymienić światła ze zwykłych na ledy +xenon. Moje pytanie jest takie jaki trzeba moduł wymienić i jakie kodowanie ? miał ktoś z tym styczność ?

Opublikowano

Raczej nikt tego nie robił na FORUM :wink: za świeży temat .

Napisz jaki numer masz sterownika MCE 09 ? W ETCE zero info :kwasny:

Opublikowano
  • Autor

wiem ,że głupie pytanie ale gdzie ten moduł się znajduje ? bo ja tyle co czytam o tym :) i wyczytałem ,że światła + moduł trzeba dlatego zapytałem.

Opublikowano
  • Autor

masakra nic z tego nie czaje czyli tutaj znajduje się ten moduł odpowiadający za światła czy do czegoś on jeszcze służy ? bo nawet dzwoniąc do serwisu pytając się o niego to nie wiem powiedzieć co to za moduł itp itd...

Opublikowano

Jest to Moduł Centralnej ELEKTRYKI :wink: odpowiadający za oswietlenie w aucie .

Demontaz schowka po stronie kierowcy

Wyjmakiem odczepiamy boczną zaslepkę deski 1

bocznaoslonaschowka.png

– Wymontować osłonę boczną tablicy przyrządów po stronie kierowcy

– Wykręcić boczną śrubę 1.

– Wykręcić dolne śruby 3.

– Odczepić górną krawędź osłony tablicy przyrządów 2 po stronie kierowcy za pomocą klina demontażowego od tablicy przyrządów strzałki .

– Odczepić złącze 16-stykowe (wtyczka diagnostyczna).

– Wersja wyposażenia z oświetleniem przestrzeni na nogi: odłączyć elektryczne złącze wtykowe.

– Zdjąć osłonę tablicy przyrządów po stronie kierowcy.

schowekkier.png

schowekkier1.png

Po zdjęciu osłony od strony kierowcy musimy dostać się do naszego MCE . Na drodze staje jeszcze sprawa mocowań bezpieczników i przekażników. Na fotce strzałki ściągamy zabezpieczenia i dajemy cała obudowę na dół . Dodatkowo możemy jeszcze odkręcić mocowanie dolnego nawiewu aby mieć lepszy dostęp do Sterownika :wink:

27908673.jpg

MODUŁ CENTRALNEJ ELEKTRYKI :

mce091.jpg

Opublikowano
  • Autor

ok dzięki za pomoc :) może akurat taki moduł będzie pasować od b8 bez liftingu mam taką nadzieję ... zapytam w serwisie

---------- Post dopisany at 15:39 ---------- Poprzedni post napisany at 15:26 ----------

jeszcze kolego powiedz mi co CI da jaki ja mam sterownik jeśli ja nie mam ledów... a będzie trzeba taki sterownik ,który będzie sterował tym...

Opublikowano

Tak będę strzelał ..........nie będa pewnie kumać o co chodzi :decayed:

Po prostu musisz sprawdzić jedną wazną rzecz a mianowicie czy masz dostepne piny w swoim sterowniku MCE .

mcez.jpg

Opublikowano
  • Autor

czyli jak będę miał te piny to spokojnie będzie dało się założyć światła z ledami a jeśli nie to wtedy inny sterownik ?

Opublikowano
  • Autor

Przez weekend rozbiore i zrobie foty modułu

---------- Post dopisany 21-06-2012 at 14:37 ---------- Poprzedni post napisany 20-06-2012 at 22:23 ----------

jeszcze moje pytanie następne jest a co będzie ze spryskiwaczami ? jaki koszt założenia spryskiwaczy ? czy wgl jest sens zakładania ich ?

Opublikowano

Jeśli spróbujesz zmienić pierwszy bajt kodowania na 26 i moduł nie przyjmie, to albo chcąc przerabiać fabrycznie musisz zmienić moduł , albo uciekasz sie do przeróbki innej niż fabryczna.

Moge pomóc ale przez PW.

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

zdj_cie_4.jpg

<br /><br />

zdj_cie_2.jpg

<br /><br />

zrobiłem zdj

---------- Post dopisany at 12:30 ---------- Poprzedni post napisany at 12:29 ----------

zdj_cie_4.jpg

<br /><br />

Opublikowano

PODAJ MI TWÓJ NUMER TELEFONU. ŻADNEGO MODUŁU NIE KUPUJ I NIC NIE ZMIENIAJ. POMOGE CI BEZ ŻADNEGO NOWEGO MODUŁU - NA ORYGINALNYM

PRZYŚLIJ MI MAILEM NUMER TEL.: [email protected]

pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

ok kolego nr tel poszedł na emaila. jakby nie trzeba było przerabiać modułu czy wymieniać to bajka by była...

---------- Post dopisany 02-07-2012 at 14:18 ---------- Poprzedni post napisany 26-06-2012 at 14:20 ----------

koledzy czy ktoś nie mam kogoś kto mógłby założyć te lampy zakodować? jestem z ok. krakowa. Lampy posiadam nie skrętne i moduł...