Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Amory do Eibach PRO KIT i inne pierdołki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie, czyli jakie polecacie amorki do sprężyn Eibach PRO KIT?

Ponieważ za jedną robotą będę chciał doprowadzić zawieszenie do idealnego stanu, to co możecie polecić z zamienników bądź co brać z oryginałów, chodzi o następujące części - oględziny i wycena z ASO (w nawiasie nr oryginału i cena :facepalm:):

• element gumowo-metalowy (4szt. 4B0 407 515; 288,68PLN),
  • wahacz nośny (2szt. 8E0 407 151 R; 1028,16PLN),
  • łącznik stabilizatora przód (1szt. 8E0 411 318; 152,43PLN),
  • łącznik stabilizatora tył (2szt. 8E0 505 465 AF; 250,32PLN),
  • stabilizator (1szt. 8E0 511 409 AP; 304,76PLN).

Z góry dziękuję za wszelkie sugestie :notworthy:

---------- Post dopisany at 21:44 ---------- Poprzedni post napisany at 14:17 ----------

co do stabilizatora to sam sobie doczytałem :foch: i wezmę RS4 B7 :dance2: - ale co z resztą :przebiegly::question:

Opublikowano

Łączniki i wahacze myślę że lemfordera kup jak chcesz robić porządnie.

Opublikowano
  • Autor

a co z amortyzatorami do Eibacha :question: Nikt nie jeździ na obniżonym zawiasie :whistling::question:

Opublikowano

Monroe reflex

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor
Monroe reflex

z braku czasu dopiero teraz zamawiam wszystko i będę doprowadzał do porządku :facepalm:, które monroe reflexy brać do tych eibachów: pod 1BA czy pod 1BE (czy będą pasowały - w sensie czy 1BE da radę założyć, teraz mam 1BA i chcę zmienić tylko sprężyny na eibacha) :question:

Potrzebuję pilną odpowiedz bo muszę zamówić :decayed:

Opublikowano

Wahacze, łaczniki zamów u TOM77 z lema. Stabilizator z RS4...

Amorki tylko pod 1BE/1BV o niższym skoku.

Opublikowano
  • Autor

Cz jest sens zakładać stabilizatory eibacha Anti-Roll-Kit (http://www.eibach.pl/eibach-audi-a-4-(8e5,-b6)-avant--station-wagon-e40-15-003-01-11-pi-346.html) do diesla 1.9 napęd ośka za 1593zł czy

Stabilizatory RS4 B7 za 1648,99zł. Jeżeli eibach to co jeszcze bym musiał dokupić bo już się w tym wszystkim gubię i nie wiem ile drożej wyjdą eibachy (bo z tego co mi się wydaję to to zestawienie z RS4 to jest pełen komplet) :question:

Zestawienie RS4:

PRZÓD:

[TABLE]

8E0 411 309 N

4D0 411 327 J

4D0 411 336 G

N 901 838 02

N 102 861 10

stabilizator

gumka x2

opaska x2

nakrętka x4

nakrętka x2

559

25,18

10,95

7,82

2,32

559

50,36

21,90

31,28

4,64

667,18

[/TABLE]

TYŁ:

[TABLE]

8E0 511 409 AL

8E0 511 327 D

8E0 505 465 AF

8E0 511 439

N 101 277 07

N 105 281 03

Stabilizator

gumka x2

łącznik x2

opaska x2

śruba x8

śruba x2

582,43

15,61

153,27

16,97

2,92

2,16

582,43

31,22

306,54

33,94

23,36

4,32

981,81

[/TABLE]

Suma = 1648,99 za RS4

Opublikowano

Sam szukam amorków pod niższe sprężyny. Jeszcze nie zdecydowałem ale mogą być:

Monroe Reflex do zawieszenia sportowego: E2054, E1284 ok 800 komplet

Sachs Super Tourning do zawieszenia sportowego: 558297, 312784 ok 1000 komplet

Bilstein B6 sport lub B8(twardy) ok 1600 komplet

Koni Sport ok 1900 komplet - podobno najlepsze ale drogie

Koni STR.T ok 1250 komplet

Z Kayaba nie wiem jakie pasują

Opublikowano
  • Autor

co do amorków to wydaje mi się że już zdecydowałem i będzie to monroe reflex - mam nadzieję że będzie w miarę komfortowo za przystępną cenę (niecałe 800zł u Dzika ze Szczecina :wink: ), tylko jeszcze niewiadomą są dla mnie stabilizatory :kwasny:

Opublikowano

Monroe podobno srednie są.

Opublikowano
co do amorków to wydaje mi się że już zdecydowałem i będzie to monroe reflex - mam nadzieję że będzie w miarę komfortowo za przystępną cenę (niecałe 800zł u Dzika ze Szczecina :wink: ), tylko jeszcze niewiadomą są dla mnie stabilizatory :kwasny:

Wrzuć najpierw na tył z RSa. Przód dokupisz na allegro z 3.0TDI, akurat gumy, opaski i łączniki zostają te same, bo jest tej samej grubości.

Opublikowano
  • Autor

mi zależy żeby zachować jakiś komfort, nie szukam amorów typowo sportowych, które będą twarde. Pod jakim względem są średnie, co możesz polecić żeby było w miarę komfortowo?

---------- Post dopisany at 16:33 ---------- Poprzedni post napisany at 16:31 ----------

Wrzuć najpierw na tył z RSa. Przód dokupisz na allegro z 3.0TDI, akurat gumy, opaski i łączniki zostają te same, bo jest tej samej grubości.

odpuścić sobie eibacha?

Opublikowano

Odpuść, zapodaj najpierw sam tył. Jak uznasz że za mało sztywno to zmienisz wtedy przedni :wink:

Opublikowano
  • Autor

no i o taką odpowiedz mi chodziło :hi:, tylko teraz mam znowu zgryz z tymi monroe'ami :eusathink:

Opublikowano
no i o taką odpowiedz mi chodziło :hi:, tylko teraz mam znowu zgryz z tymi monroe'ami :eusathink:

Pakuj gwinta a nie jakieś półśrodki :whistling:

Opublikowano
  • Autor

Tomek ale chciałbym, żeby było komfortowo i nie chciałbym przepłacać jeżeli nie miałoby to sensu

Opublikowano

Tomek ale chciałbym, żeby było komfortowo i nie chciałbym przepłacać jeżeli nie miałoby to sensu

FK czy supersport wychodzi tyle co amorki + sprężynki, jest gwara 24miesc. i jest jeszcze jakiś komfotr. Zimą w górę, latem w dół.

Opublikowano
  • Autor

mam już sprężyny eibacha, nie będę już kombinował, nie chciałoby mi się tyle kręcić :decayed:

Opublikowano
mam już sprężyny eibacha, nie będę już kombinował, nie chciałoby mi się tyle kręcić :decayed:

To bierz Bilstein B6 sport

Opublikowano
  • Autor

a jak z komfortem na nich? i jak one się mają do monroe'a?