Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Świeci "Kontrola trakcji", jest 5 błędów w silniku, 2 w ABSie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj kupiłem ASNa. Niestety pali się kontrolka Check Engine i druga (chyba ESP - trójkąt w kółku).

Podłączyłem pod komputer, było 8 błędów. Skasowałem, przejechałem się i wyskoczyły 2 błędy:

17936. P1528. Bank 1, Camshaft Timing Adjustment (N205), Open Circuit.

17465. P1057. Bank 1, Camshaft Adjustment Exhaust, Open Circuit.

Może ktoś z was spotkał się z tymi błędami i wie co jest nie tak i jak to naprawić?

Na stronie Ross-Techa piszą, że w przypadku 17936 trzeba sprawdzić zaworek N205, kable do niego podłączone i bezpieczniki. Wiecie może gdzie on się znajduje? Nie piszą nic o błędzie 17465, ale może jest powiązany z tym pierwszym.

Gdyby było coś bardzo nie tak z silnikiem, to do środy mogę jeszcze oddać samochód i zająć się moją starą B4 2.0E, której też coś dolega... Ale trochę szkoda tych dodatkowych 105 koni. :)

Opublikowano

masz do sprawdzenia instalacie od zaworka n205 który steruje zmienymia fazami rorzadu na pierwszej połwce silnika . sa dwie obcie ze masz uwalona instalacie od tego zaworka albo sam zaworek .a sam zawork jest nie dostepny wystepuje tylko z nastawnikiem który w ASO kosztuje 1500-2000 pln

Opublikowano
  • Autor

Dzieki za odpowiedz.

Wiesz moze gdzie ten N205 u mnie moze byc? Szukalem wczoraj, ale nie moglem znalezc.

Jak sprawdzic miernikiem czy zawor jest dobry?

I powiedz, czy moge kupic ten zawor od 2.0T, czy sie czyms roznia?

EuropaParts.com: N205 Valve - 06F109257C

Z gory dzieki.

Opublikowano
  • Autor

Moze ktos narysowac na tym zdjeciu gdzie toto jest?

Image Upload !

Czy w silniku sa dwa takie nastawniki? Czyli trzeba odkrecic te obudowy boczne torxem i nastawniki sa za gornymi kolkami? I jeszcze pytanie czy dobrze rozumiem, ze Bank 1 jest po stronie pasazera?

Dzieki

---------- Post dopisany at 14:10 ---------- Poprzedni post napisany at 13:11 ----------

Chyba znalazlem. Wtyczka wychodzaca obok tej pokrywy paska po stronie pasazera byla wyjeta - to chyba ta od N205. Jak ja wsadzilem i odpalilem, silnik zaczal chodzic glosniej i nierowno na wolnych obrotach. Wieczorem podlacze pod komputer, wykasuje bledy i sprawdze, czy wyskocza znowu.

---------- Post dopisany 29-07-2012 at 13:35 ---------- Poprzedni post napisany 28-07-2012 at 14:10 ----------

Wczoraj po podlaczeniu wtyczki od N205 odpalalem samochod 4 razy i Check Engine swiecil. Dzisiaj odpalilem i zniknal bez kasowania bledow. :decayed: Ale caly czas swieci lampka od ESP. Dziwne, bo zadnych bledow zwiazanych z ESP VAG nie pokazywal. Co to moze byc?

Opublikowano

a jakie masz błedy w silniku ?

Opublikowano
  • Autor

Teraz mam:

16684 P0300 wypadanie zapłonu

16685 P0301 Cyl. 1 wypadanie zapłonu

16688 P0304 Cyl. 4 wypadanie zapłonu

16686 P0302 Cyl. 2 wypadanie zapłonu

16689 P0305 Cyl. 5 wypadanie zapłonu

Świece, kable ?? Dobrze rozumiem?

Jak wszedłem w ABS na kompie wyskoczyło:

01423 błąd w obwodzie elektrycznym, czujnik przyspieszenia poprzecznego G200

01826 steering angle sensor G85, voltage supply terminal 30

Jeszcze dodam, ze odpiąłem wtyczkę czujnika hamulca, wsadziłem z powrotem, odpaliłem i ikonka kontroli trakcji się nie paliła, ale zapaliła się zaraz jak wyjechałem z parkingu. Byłem teraz na przeglądzie i wyszło, że jedno łożysko do wymiany i hamulce blokują jedno koło (tłoczki chyba trzeba wyczyścić). Może to też ma związek z błędem.