Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[1Z, AHU] prosze o informacje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak w temacie prosze o informacje odnosnie tej jednostki 1Z AHU jezeli macie jakies spostrzezenia porownania z innymi tdi uwagi doswiadczenia z tym silnikiem zwiazane to bardzo prosze sie wypowiedziec interesuje mnie wszystko co zwiazane z tym silnikiem z gory dziekuje pozdrawiam forumowiczow

Opublikowano

proponuje coś takiego http://www.voi.pl/menu/g/f_toya2.htm :twisted:

a znajdziesz informacje :mrgreen:

Opublikowano

Oj ... kolego , sporo tego żeby w jednyn poście wyłożyc, zapytaj konkretniej , chodzi Ci o różnice w budowie, możliwościach , parametrach ?

Opublikowano
  • Autor

prosilbym cokolwiek odnosnie tego silnika chociazby czy awaryjny jak sie sprawdza z duzymi przebiegami itd...

Opublikowano

ja mam starego kondona 1z podobno nie do zajechania silnik

U mnie ma 220kkm i daje radę, wytrzymały, spala około 6.11 - 6.70 l / 100 km

Całkiem dobrze cągnie (jak na 90 PS), co tu więcej o nim powiedzieć

Z przodu pierdzi z tyłu śmierdzi, lubi sobie poklekotać.... ogólnie miły silnik....

[ Dodano: 16-11-2006, 09:09 ]

a i mój lubi trochę pić oliwę - chyba nie ma wycieków tylko troszkę spala (pierścienie ??)

hmmm, tak w okolicach 150-300 ml / 1000 km ale jeszcze dokładnie tego nie oszacowałem...

Opublikowano
prosilbym cokolwiek odnosnie tego silnika chociazby czy awaryjny jak sie sprawdza z duzymi przebiegami itd...

Najczęstszymi awariami jakie moga Cie spotkać są:

- uszkodzenie N75 (150 zł) - raz na 5-10 lat

- uszkodzenie przepływomierza (250-400 zł) - raz na 5-10 lat

- spalone świece zarowe (4x25 zł) - raz na 2 lata

- uszkodzone wtryski (850 zł) - raz na 300 tys km

Te silnik i wytrzymują przy odpowiedniej eksploatacji spokojnie 500 tys km. Po tym przebiegu liczniki są cofane do 170 tys km i nadal jeżdżą ;)

Opublikowano
Te silnik i wytrzymują przy odpowiedniej eksploatacji spokojnie 500 tys km.

Po tym przebiegu liczniki są cofane do 170 tys km i nadal jeżdżą ;)

i robia kolejne 500 tys km .... :twisted:

Opublikowano
  • Autor

moj juz ma 228 tys sadze ze jest wniezlej kondycji wyciaga nawet 193km/h, nie bierze oleju pali kolo 6.5 litra na 100km mam go od 4 miesiecy staram sie dbac jak nalezy zapakowalem mu olej castrola gtd 10w40 olej kupiony na wyspach brytyjskich wiec napewno oryginal,mial wymieniony na 175 tys rozrzad w serwisie audi w niemczech sadze ze jeszcze moge smigac na nim pare ladnych tysiecy ,ogolnie zadowolony jestem z niego . dziekuje wam za wszystkie uwagi na jego temat i prosze o wiecej szczegolnie opinie uzytkownikow .... dziekuje co to jest N75?

Opublikowano
moj juz ma 228 tys sadze ze jest wniezlej kondycji wyciaga nawet 193km/h, nie bierze oleju pali kolo 6.5 litra na 100km mam go od 4 miesiecy staram sie dbac jak nalezy zapakowalem mu olej castrola gtd 10w40 olej kupiony na wyspach brytyjskich wiec napewno oryginal,mial wymieniony na 175 tys rozrzad w serwisie audi w niemczech sadze ze jeszcze moge smigac na nim pare ladnych tysiecy ,ogolnie zadowolony jestem z niego . dziekuje wam za wszystkie uwagi na jego temat i prosze o wiecej szczegolnie opinie uzytkownikow .... dziekuje co to jest N75?

Dlaczego Castrol i dlaczego polsyntetyk ?

Opublikowano

Dlaczego Castrol i dlaczego polsyntetyk ?

wiedzialem ze o to zapytasz ... :twisted:

moze dlatego ze oryginalny i moze taki byl wczesniej lany ... ;-)

Opublikowano
  • Autor

tu na wyspach gdzie sie obecnie znajduje castrol cieszy sie duzo popularnoscia i dobra opinia stosowany we wszystkich pojazdach polecany przez salony np audi a ze pol syntetyk coz sadze ze auto z przebiegiem 230 tys km tak jak moje raczej powinno juz smigac na polowce z tego pomijajac fakt ze taki byl lany wczesniej . pozdrawiam