Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Lusterko zewnetrzne B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chciałbym wymienić lusterka zewnętrzne w A4 B8 2008r na el.składane i podgrzewane (ew również fotochrom). Mam jednak kilka pytań:

-czy muszę szukać lusterek przedliftowych czy podejdą z młodszych roczników

-czy konieczna jest wymiana sterownika w drzwiach

-czy sterownik z opcja fotochrom jest taki sam jak ten pod el. składane i podgrzewane

Pozdr

Opublikowano
  • Autor

Dzieki Grzesiu,

A możesz mi powiedzieć jakich sterowników konkretnie mam szukać?

Opublikowano
  • Autor

Dziękuje :-)

A tak trochę z innej beczki-mam pełną elektryka foteli-co trzeba żeby dołożyć pamięć ??

Opublikowano
Dziękuje :-)

A tak trochę z innej beczki-mam pełną elektryka foteli-co trzeba żeby dołożyć pamięć ??

Trzeba dołozyc Sterowniki pamieci foteli oraz panel na drzwiach .

PRZYCISKI PAMIĘĆI FOTELI DO AUDI A5 (2582830115) - motoAllegro

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Ogrzewam temat bo nie grzeją lusterka...;-( Trochę się zdziwiłem, ale czy rzeczywiście występowały A4 B8 bez funkcji grzania lusterek? Kable do wkładu dochodzą-mogą to być ew.przepalone maty we wkładach? W pozycji "środkowej" dżojstika sterowania nie ma znaczka podgrzewania tylko pionowa kreska.Naprawde to jest uciazliwe kiedy lusterka nie odmarzają i nie odparowują...

Opublikowano
  • Autor

Niestety nie wiem...U nas w Bxl nie znam speca z kompem a sam pracuje na macu wiec trudno mi powiedzieć...pewnie tylko serwis:-(

Opublikowano
ale czy rzeczywiście występowały A4 B8 bez funkcji grzania lusterek?

oczywiście, że występowały..

jeśli w aucie są podgrzewane lusterko to mamy takie pokrętło: (oczywiście nie należy patrzeć na dolną ikonkę gdyż oznacza ona składanie lusterek, a ogrzewanie jest pomiędzy regulacją prawego i lewego lusterka)

sterownik_do_lusterek_w_audi_a4_b8.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor
Moze nie masz w sterowniku drzwi 42 zakodowanego tego :wink:

http://img515.imageshack.us/img515/894/42drzwi5.jpg

No i sprawdziłem-jak się okazało rzeczywiście miałem 'odhaczone' niepodgrzewane lusterka. Niestety po kodowaniu nie grzeją nadal..(chyba-bo nie bardzo wiem jak mogę to sprawdzić). Jakieś sugestie?

Opublikowano

stefek - jak chcesz sprawdzić dokładnie to wyjmij wkład lusterka ( gdzieś tutaj jest post ze zdjęciami jak to zrobić ) i wtedy zobaczysz wszystko, czy masz w ogóle wkłady podgrzewane, jeżeli masz podłączone podgrzewanie to mierniczkiem sprawdzisz czy napięcie ci dochodzi do wkładu. Jak jest zimno z tym że nie wiem ile stopni musi być, to wkłady grzeją się same automatycznie bez włączania podgrzewania tylnej szyby nawet, u mnie nie grzało jedno to nawet w mroźny dzień potrafiło być takie zamglone jak by zaparowane a to dobre czyściutkie. Nowy wkład lusterka do b8 podgrzewane i fotochrom oczywiście oryginał audi to koszt ok 190zł na allegro, pozdr

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Grzechu,

A jakie oznaczenia muszą mieć sterowniki drzwi żeby obsłużyć te lustra?- bo rozumiem ze moje (el + podgrzewane) nie pociągną ...

Opublikowano

Na sterownikach są takie prostokąty, które są w zależności od wyposażenia albo całe zamalowane,albo w połowie albo puste- te najuboższe.obstawiam że Twoje są puste. Jak coś to mam, sterowniki te w połowie zamalowane. Grzanie obsługują na bank. Zostały mi bo u siebie wymieniłem lustra na full opcje z asystentem pasa itd.. Oddam za grosze bo mi zawadzaja.

Opublikowano

Tak zgadza sie :wink: mam spisane na razie sterowniki z literkami B ,H

Mam przygotowany DIY tylko brakuje czasu aby wrzucic go na FORUM :kwasny:

Opublikowano
  • Autor

Czyli bez zdejmowania tapicerki się nie obędzie?- bo potrzebuje pod el. składane i fotochrom;-)

Opublikowano

Nie, zdjecie tapicerki to podstawa ale to banał. Pod fotochrom i składanie to muszą być te z zamalowanymi prostokątami. Na pewno końcówka b jest ok bo taka mam u siebie.

Opublikowano
  • Autor

Może głupie pytanie ale potrzebuje 1 czy 2 w dwoje drzwi?