Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

po wymiana wałka rozrzadu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich mam pytanie po wymianie w moje 4 b7 wałka rozrządu i popychaczy zamiennik zauważyłem wzrost zużycia paliwa podawany na komp pokladowym przy spokojnej jezdzie dochodzi momentami do 30 l na trasie jest ok 5. 7 l /100 czy to może mieć coś wspolnego z wymianą walka i szklanek czy po prostu komputer pokladowa traktowac z przymrużeniem oka

Opublikowano

Ja po wymianie szklanek, panewek itp miałem przez kilka dni większe spalanie po 3 dniach wszystko wróciło do normy. Ps ja dałem ori części.

Opublikowano

też zauważyłem większe zużycie paliwa z tym, że ja oprócz powyższych części miałem robiony remont głowicy.

Co prawda przez tydzień czasu przejechałem dopiero 300 km głównie po mieście ale na fis zauważyłem zwiększone spalanie o ok 1,5-2 l w stosunku do tego co było wcześniej.

---------- Post dopisany at 12:25 ---------- Poprzedni post napisany at 12:22 ----------

Ps. Pablo miałeś rację co do tego, że wyrzucanie płynu to uszczelka pod głowicą, a dokładnie to chyba chodziło o odkształcenie się głowicy bo uszczelka na pierwszy rzut oka nie była walnięta ;)

Opublikowano
  • Autor
Ja po wymianie szklanek, panewek itp miałem przez kilka dni większe spalanie po 3 dniach wszystko wróciło do normy. Ps ja dałem ori części.

ile daleś za oryginał . mam też pytanie czemu te części tak szybko padają najpierw zmieniłem same szklany bez wałka padły po 30 tyś teraz nowy wałek i szklany zobaczymy olej castrol 5w30 co 10 tys wymiana