Jump to content
IGNORED

[ALL B5] Tylna wycieraczka - problem tylko przy stałej pracy


szeff
 Share

Recommended Posts

Witam forumowiczów. Szukam na forum informacji o wadliwie dziłających tylnych wycieraczkach w avantach, ale nie moge znaleźć podobnego przypadku...a mianowicie w moim autku przerywa tylna wycieraczka ale tylko przy trybie pracy stałej tzn powinna zrobić ruch w jedną strone i powrócić...chwila przerwy i znowu...ale podczas ruchu zatrzymuje sie na chwile (przerywa) ze 2 ,3 razy i powracając to samo. Dzieje sie tak przez pare chwil...z czasem pracy wycieraczki coraz rzadziej przerywa aż zaczyna chodzić płynnie ( wykonuje cały ruch w jedną strone a potem wraca) bez przystanku po drodze. Dziwne jest to, że jeśli nacisne spryskiwanie szyby i włączy sie chwilowe przecieranie szyby wycieraczka chodzi płynnie...nawet w tym samym czasie kiedy na pracy stałej sie zacina.

Zaznacze, że mechanizm był juz roskrecany z powodu rurki spryskiwacza i rurka zostala naprawiona, jednak sprawa zacinania sie wycieraczki na pracy stałej nie zmieniła sie.

Czy to może być przekaźnik sterujący pracą wycieraczki (przerywacz)?...Będe wdzięczny za rady.

Pozdrawiam :mysli:

Link to comment
Share on other sites

Cholerka mam dokladnie te same objawy z wycieraczką... Myslicie ze wyczyszczenie, nasmarowanie zebatek pomoze? Jak wylacze to sama czasem tez dalej chodzi i przerywa, po jakims czasie dopiero staje na miejscu. Nowy silniczek boscha kosztuje 209zł, nie wiem czy go nie kupic...

Link to comment
Share on other sites

U mnie pomogło czyszczenie i smarowanie i jest :good:

Link to comment
Share on other sites

U mnie pomogło czyszczenie i smarowanie i jest :good:

Miales takie objawy jak opisane w pierwszym poscie?

Link to comment
Share on other sites

Tak.

Zrób najpierw to co najprostsze a nie odrazu chcesz silniczek kupować za 200 zł jak nie masz pewności że to on jest wadliwy.

Link to comment
Share on other sites

u mnie w sumie to wycieraczka calkiem stanela i czyszczenie razem ze smarowaniem pomoglo a wszystko dzieki garmanii za to ze wstawili uklad rozlaczajam juz z tym proe macy napiecie w przypadku przegrzania silnika ....no i teraz blemu

Link to comment
Share on other sites

A u mnie po rozkreceniu, czyszczeniu, juz w ogole nie działa.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...