Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Demontaż montaz tylnej kanapy i oparcia w Avancie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Nie mogę założyć po demontażu kanapy z tyłu, nie wiem czy trzeba demontowac również oparcia aby założyć kanapę?

Jesli ma ktos rysunek jak powinny byc poprzykręcane zapinki pasów oraz środkowy pas to będę wdzięczny za pomoc.

Z góry dziekuję

Opublikowano

kanapa.jpg

Wymontowanie i zamontowanie kanapy ;

Wymontowanie

– Przesunąć siedzenia możliwie jak najdalej do przodu.

– Odczepić osłony mocowania fotelika dla dziecka (ISOFIX) (4 sztuki) -1- z mocowań -2-.

– Po jednej stronie siedzenia sięgnąć obiema rękami pod ramę siedzenia -strzałki A-.

– Pociągnąć kanapę -1- obiema rękami mocno i gwałtownie w górę -strzałki A-, aby hak druciany -2- został odblokowany z tulei mocującej -3-.

– Powtórzyć te czynności po drugiej stronie -strzałki B-.

– Wersja wyposażenia z ogrzewaniem siedzeń: odłączyć elektryczne złącze wtykowe ogrzewania siedzeń.

– Wyjąć kanapę z samochodu.

Zamontowanie

Po każdym demontażu kanapy należy sprawdzić blachę podłogową, na którą są wkładane tuleje mocujące, a w przypadku zniekształcenia wyprostować ją.

Po każdym demontażu należy sprawdzić ramę z drutu kanapy, a w przypadku zniekształcenia wyprostować ją.

Tuleje mocujące muszą zostać wymienione po każdym wymontowaniu kanapy.

Opublikowano
  • Autor

Dziękuję bardzo. A co w temacie mocowania zapinek pasów i 3 pasa?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Nie, juz sobie poradziłem a zadałbym głupie pytanie, a więc wielkie dzieki za instrukcję

• 7 lat później...
Opublikowano

Witam. Nowe tuleje mocujące kanapę trzeba najpierw zamontować w blachę podłogową czy w ramę z drutu kanapy?Coś źle zrobiłem i tuleje nie chciały się zatrzasnąć do końca przy montażu kanapy. Będę wdzięczny za odpowiedź.

Opublikowano

ja w a5 wkładałem najpierw w podłogę a na koniec wsunąłem drut w otwór i samo zaskoczyło :D

Opublikowano

Już wiem gdzie zrobiłem błąd. Nie wyprostowałem otworów W płycie podłogowej po demontażu i tuleje nie miały punktu zaczepnego.

• 2 lata później...
Opublikowano
W dniu 5.09.2012 o 15:05, wrclaguna napisał:

http://s7.postimage.org/ajf7akn93/kanapa.jpg

Wymontowanie i zamontowanie kanapy ;

Wymontowanie

– Przesunąć siedzenia możliwie jak najdalej do przodu.

– Odczepić osłony mocowania fotelika dla dziecka (ISOFIX) (4 sztuki) -1- z mocowań -2-.

– Po jednej stronie siedzenia sięgnąć obiema rękami pod ramę siedzenia -strzałki A-.

– Pociągnąć kanapę -1- obiema rękami mocno i gwałtownie w górę -strzałki A-, aby hak druciany -2- został odblokowany z tulei mocującej -3-.

– Powtórzyć te czynności po drugiej stronie -strzałki B-.

– Wersja wyposażenia z ogrzewaniem siedzeń: odłączyć elektryczne złącze wtykowe ogrzewania siedzeń.

– Wyjąć kanapę z samochodu.

Zamontowanie

Po każdym demontażu kanapy należy sprawdzić blachę podłogową, na którą są wkładane tuleje mocujące, a w przypadku zniekształcenia wyprostować ją.

Po każdym demontażu należy sprawdzić ramę z drutu kanapy, a w przypadku zniekształcenia wyprostować ją.

Tuleje mocujące muszą zostać wymienione po każdym wymontowaniu kanapy.

Kolega może mi podpowie jak zdjąć oparcie kanapy by dostać się do zawiasu / tulei lewego oparcia przy drzwiach, cos mi tam stuka i jakby brakowało jakiej tuleji czy innego plastiku, w miejscu zaznaczonym na zdjęciu.

Zrzut ekranu 2022-03-1 o 18.14.29.png