Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakim kluczem odkręćić wewnętrzną końcówkę drążka kierowniczego?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich .

Jak w temacie , muszę wymienić wewnętrzne końcówki drążków kierowniczych te które są przykręcone do magla . Jaki tam jest rozmiar klucza i jakiego klucza do tego użyć bo widzę że dojście jest tam raczej ciężkie .

Czy dam radę tam dojść kluczem francuskim ?

Chodzi mi o tą część

%21BujKSt%21B2k%7E$%28KGrHqQOKnEEvyFryCfnBM%21%29tl4+%29%21%7E%7E_35.JPG

Z góry dziękuję za pomoc :hi:

Opublikowano

Do tego jest taki specjalny klucz mozna go kupic na allegro, w passacie b5 udalo sie to odkrecic zwyklym plaskim, nie wiem czy w A4B6 bedzie tyle miejsca, rozmiaru juz nie pamietam niestety, ale zmierz sobie nakretke na nowym drazku i bedziesz wiedzial. Francuzem moze byc ciezko bo malo miejsca.

Opublikowano
  • Autor
Do tego jest taki specjalny klucz mozna go kupic na allegro, w passacie b5 udalo sie to odkrecic zwyklym plaskim, nie wiem czy w A4B6 bedzie tyle miejsca, rozmiaru juz nie pamietam niestety, ale zmierz sobie nakretke na nowym drazku i bedziesz wiedzial. Francuzem moze byc ciezko bo malo miejsca.

Możesz rzucić linkiem z jakiejś aukcji jak ten klucz mnie więcej wygląda ?

---------- Post dopisany at 10:16 ---------- Poprzedni post napisany at 10:13 ----------

Znalazłem na innym forum audi jak gość wymienia taką końcówkę i używa do tego klucza do rur , tylko że on ma chyba ściągniętą całą zawieche

Replaced all my control arms and tie rod ends. - AudiWorld Forums

---------- Post dopisany at 10:26 ---------- Poprzedni post napisany at 10:16 ----------

a na tym forum gość używa jeszcze innego klucza

DIY: B5 Control Arms and Tie Rod End Assemblies, Part 2: TRE Assembly Replacement - AudiForums.com

Opublikowano

Kurcze nie potrafie teraz tego klucza na allegro znalezc, ale to bylo cos podobnego w dzialaniu jak nasadka do sondy lambda i do tego wkladalo sie przedluzke. Jesli sie zmiescisz z kluczem do rur tam, albo francuzem to bez problemu odkrecisz, to nie jest mocno przykrecone.

Opublikowano
  • Autor

Ok poradziłem sobie sam przy pomocy dużego francuza o rozpietości do przynajmniej 40mm bo rozmiar śruby to około 38mm (37,5mm po zmierzeniu suwmiarką) i aż dziw że te śruby tak lekko poszły , bo spodziewałem się większego oporu . Miałem do wymiany tylko jedną stronę ale wymieniłem profilaktycznie dwie strony i już nic mi nie puka :banan:.

PS. Kurcze czy na tym forum naprawdę nikt nic sam nie robi tylko wszyscy jeżdżą po mechaniorach a potem chwalą się nie wiadomo czym. Co się zapytam to nikt nic nie wie :thumbdown:. Co wy tylko umiecie sami żarówki wymieniać ?

dragon44 dzięki za pomoc