hormon Opublikowano 7 Września 2012 Opublikowano 7 Września 2012 Witam Ostatnio w okolicach tylnego lewego koła zauważyłem krolpe ciemnego oleju. Zdziwony podjechałem do teścia na kanał i zauważyłem że olej wydobywa się z tego elementu który na zdjęciu zaznaczyłem czerwonym kwadratem. Na gumowym elemencie były numery 8E0 505 193 B. U gajosa znalazłem ten element opisany jako podkładka. Mam pytanie jak się to fachowo nazywa? Jest do dostania tylko w ASO czy są zamienniki? <br /><br />
wrclaguna Opublikowano 8 Września 2012 Opublikowano 8 Września 2012 To jest podkładka pozniej jest guma zamocowana do belki a olej to nie mam pojecia skad moze być Masz QUATTRO ?
hormon Opublikowano 8 Września 2012 Autor Opublikowano 8 Września 2012 Nie mam ośkę, ale olej lub coś co go konsystencją przypomina na pewo się tam pojawił bo jest po obydwu stronach tej gumy
wrclaguna Opublikowano 8 Września 2012 Opublikowano 8 Września 2012 Teraz juz wiem ta guma to jest poduszka z olejem . Masz ja do wymiany
hormon Opublikowano 8 Września 2012 Autor Opublikowano 8 Września 2012 Grzesiek mam prośbe. Mógłbyś sprawdzić mi w ETCE jaki nr ma ta poduszka? Bo google po podaniu 8E0 505 193 B pokazuje mi tylko jakąś śrube z Febi. Z góry dziekuję
wrclaguna Opublikowano 8 Września 2012 Opublikowano 8 Września 2012 To masz ta tylna gume u siebie <br /><br />
norka Opublikowano 8 Września 2012 Opublikowano 8 Września 2012 tak to sa tulejki z olejem i nie radze tego samemu wymieniac:whistling: kilka godzin walczyłem z jedną żeby ja wyciągnąć i później następne tyle żeby wprasować nową A najciekawsze było to że kupiłem nową z Lemfordera z takim samym numerem jak na starej a tulejka była inna
hormon Opublikowano 8 Września 2012 Autor Opublikowano 8 Września 2012 tak to sa tulejki z olejem i nie radze tego samemu wymieniac:whistling: kilka godzin walczyłem z jedną żeby ja wyciągnąć i później następne tyle żeby wprasować nową A najciekawsze było to że kupiłem nową z Lemfordera z takim samym numerem jak na starej a tulejka była inna I jak wybrnąłeś z problemu?
norka Opublikowano 9 Września 2012 Opublikowano 9 Września 2012 Wymieniałem 2 sztuki i walczyłem z nimi przez chyba 3 długie wieczory po pracy i to w dodatku auto podniesione na lewarku. Nożem wyciąłem środek, olej lał mi sie po rękach, później przeciąłem zewnętrzną część tulejki i tak udało mi sie je wyciągnąć z wprasowaniem nie było dużo łatwiej dwie blachy (z dziurami na środku) o grubości chyba 1cm bo cieńsze sie wyginały, jedna z góry druga z dołu, w środek nagwintowany pręt i skręcałem pod blache która wciskała tulejke podłożyłem pierścień żeby sie nie opierała o wewnętrzną część tulejki żeby jej nie zniszczyć
hormon Opublikowano 9 Września 2012 Autor Opublikowano 9 Września 2012 Załozyłes Lema o nr 258 60 01? Takie zamówiłem i chciałem się upewnić skoro mówisz że tulejka była inna...
norka Opublikowano 10 Września 2012 Opublikowano 10 Września 2012 jutro zobacze jaki to numer bo jeszcze je gdzies mam ---------- Post dopisany 10-09-2012 at 16:59 ---------- Poprzedni post napisany 09-09-2012 at 21:36 ---------- numer tej tulejki to 2586101 tulejka nie pasowała bo wewnętrzna cześć była z jednej strony o ok. 1cm wysunięta a z drugiej o tyle samo schowana a powinno być prawie równo, część wewnętrzna z częścią zewnętrzną wózek trzyma sie na czterech tulejkach, tylne tulejki ze środkiem wysuniętym a przednie ze środkiem na równo, niewiem czy wszystkie A4 tak mają, ale u mnie tak jest a na fotce którą wkleiłeś jest właśnie tulejka przednia ---------- Post dopisany at 17:02 ---------- Poprzedni post napisany at 16:59 ---------- tulejka z tym numerem co podałem to właśnie nie pasowała a jaki tam teraz jest to niewiem
hormon Opublikowano 10 Września 2012 Autor Opublikowano 10 Września 2012 Foto zrobilem własnie tej tulei która puszcza olej i jest to tuleja tylna. Może zależy od rodzaju zawiasu? Ja mam 1BV. Zresztą twój nr Lema jest inny niż mój więc jest szansa ze zamówiony bedzie pasowal
Rekomendowane odpowiedzi