Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AWT] Problem z rozruchem zimnego silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pomocy ! Witam mam problem a odpaleniem zimnego silnika 1,8 T LPG długo odpala a jak odpali to spadają obroty dopiero jak sie rozgrzeje to jedzie , jak obroty spadają z wysokoch na niskie to spada na 500 a po chwili są normalne ok 1000 Vagiem było sprawdzane i niemam żadnych błędów coś tylko nie tak z tęperaturą bo na ciepłym silniku jest 76 stopni a na wskazniku mam 90 .Wymieniłem czujnik temperatury silnika i wisko,inny mechanik mi mówi że wisko na wolnych obrotach cały czas pracuje za szybko bo kręci sie jak wał i trzeba wyregulowac.

Opublikowano

Wątek ten był już wielokrotnie poruszany tj. problemy z silnikiem, gdy używamy zasilania gazowego. Musisz wszystko uregulować na benzynie. Po tych naprawach - regulacjach gaz też będzie chodził dobrze. Przyczyna leży w zurzyciu silnika po zasilaniu gazowym. To jest typowy objaw. Należy sprawdzić prZepustnice i wtryski. Zakładam że samochód jest serwisowany, a nie jeżdzony do końca i naraz nie można odpalić. Jeżeli nie to wcześnie prosze sprawdzić wszystkie punkty serwisowe tj. wymiana na nowe i oryginalne : filtry, świece, przewody wysokiego napięcia etc. Inaczej trudno ustalić przyczynę na internet. Ważną sprawą jest sprawdzenie zapisów o błędach w komputerze tzw. VAG. Chyba ktoś z forumowiczów może to zrobić za darmo, zobacz gdzie jest najbliższy spot i pogadaj z audimaniakami.

Zdrówka :hi:

Opublikowano
  • Autor

Na gazie przejechałem ok 10000 km ,wymieniłem wszystkie filtry i przeczysciłem przepustnice nawet nie była taka brudna na vagu błędów nie było dodatkowo wymieniłem 2 czujnik temp i teraz odpala jeszcze jak jade równą prędkoscią to tak leko szarpie wleje coś do paliwka na przeczyszczenie wtrysków i zobaczymy dzieki i pozdrawiam :hi: