ziko02 Opublikowano 14 Września 2012 Opublikowano 14 Września 2012 Witam serdecznie. Pytanie jak w temacie. Czy źle wstawiona przednia szyba moze powodowac ze silnik w kabinie bedzie bardziej słychac? Oddałem auto na wymiane górnej uszczelki gdyz była w fatalnym stanie. Po wymianie zaczeły sie problemy. Przy predkosci 80 km juz zaczynam słyszec szumienie wiatru w kabinie. Przy 140 km jest juz całkiem niewesoło. Szum jest bardzo głośny. Co najdziwniejsze ze słychac go z bocznych drzwi kierowcy i pasazera, a przed wymiana uszczelki była cisza. Do tego bardziej słyszalna praca silnika na wyzszych obrotach. Strasznie to denerwujace. Byłem u tych szybiarzy i stwierdzili ze szyba jest dobrze wklejona. Co robic koledzy? Moze ktos z Was miał podobny problem?
dragon44 Opublikowano 14 Września 2012 Opublikowano 14 Września 2012 Silnik to raczej nie, chyba że tam czegoś zapomnieli założyć przy montażu, natomiast szum wiatru jak najbardziej. U mnie po wklejeniu szyby, górna uszczelka odstawała nieznacznie od szyby co powodowało przy 100km potworny hałas, porównywałem później z fabrycznie wklejoną szybą i tam uszczelka dolega do szyby. Zobacz u siebie jak wygląda ta uszczelka.
Rekomendowane odpowiedzi