kabas Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 Witam, proszę o analizę wszystkich logów. Autko to B6 1.9 tdi 96 kW AVF. problem: na zimnym silniku przy obrotach 3000 potrafi odciąć turbinę:/ a po drugie nie dogrzewa do 90 tylko trzyma około 70 pytanie: jaka jest przyczyna spadku mocy i nie trzymania temperatury??? LOGI: Grupy: 011 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 008 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 003 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM
grzegorzmen Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 Nietrzymanie temperatury na 100% winny termostat . jakie błędy zapisały się w sterowniku?
kabas Posted September 20, 2012 Author Posted September 20, 2012 Tylko, że termostat wymieniałem już 2 razy.Wcześniej był Wahlera a teraz mam zamontowany Behra i czały czas się nie dogrzewa a nawet temperatura coraz niż spada bo wcześniej bywało pod 90 a teraz tylko 70
grzegorzmen Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 ale mimo wszystko nowy termostat nie znaczy dobry niektóry weźmiesz i niby otwiera jak trzeba a jak go odwrócisz i zalejesz od góry wodą to od spodu cieknie a jak dodasz jeszcze ciśnienie w układzie to już całkiem się uchyla . Mój też słabo się nagrzewa i nawet potrzebuje 10 km przy upalnych dniach żeby złapał 90 stopni a na autostradzie pałujesz a chłodnica jest zimna . Sprawdź jeszcze wiskozę jeśli masz , może chodzi z pełną mocą cały czas. Zobacz czy na zimnym silniku leciutko możesz obracać wiatrakiem , albo podczas pracy bez problemu zatrzymać na przykład trzonkiem od młotka
RoGaz50 Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 problem: na zimnym silniku przy obrotach 3000 potrafi odciąć turbinę: W logu 011, który wstawiłeś akurat nie występuje odcięcie turbiny - ale widać że kierownice mają już skłonność do przycinania się (już trzepoczą). W perspektywie pewnie czeka Cię czyszczenie. Pozdrawiam
Recommended Posts