Jump to content
IGNORED

dziwne dzwięki po wymianie filtru kabinowego

Recommended Posts

Posted

Witam jest swiezo bo zmianie rozrzadu i wymianie wszystkich filtrów> po odbiorze auta usłyszeł dzwiny dzwiek wydobywajacy sie z okolicy nawiewów a mianowicie dzwiek jakby w konsoli przelewała się woda :/ dzwiek pojawia sie dopiero po właczeniu silnika. Nie mam pojecia o co chodzi bo klima nie była ruszana, a jedyną rzeczą ruszaną był filtr kabinowy. Ma ktoś pojecie co to może byc ?

a dodam jeszcze ze pompa wody była również wymieniana.

Nie znam sie na mechanice wiec proszę koledzy co to może być: zapowietrzony układ ?

Posted

Moze cos wpadło do dmuchawy powietrza od strony podszybia :wink: jedz tam gdzie zmieniałes rozrząd i reklamuj .

Posted

problem raczej rozwiazany :) właczyłem ogrzewanie na max, rozgrzałem auto do 90 C i odkreciłem korek zbiornika płynu chłodniczego było sssyk i problem znikł :)

Posted

W służbowej Octavii słyszę ten sam odgłos za każdym przekręceniem stacyjki, jakby woda się przelewała gdzieś z przodu. Poziom płynu w zbiorniku wyrównawczym jest prawidłowy. Ciekawi mnie co to??

Posted

ja mam troche za mało płynu widocznie przy wymianie pompy i rorzadu mi nie odpowitrzyli dokładnie układu. Rozgrzej auto z rozkreconym na maksa ogrzewaniem i na właczonym silniku odkrec delikatnie korek zbiornika. potem odkrec całkowicie i poczekaj chwilke aż się przeleje, zakrec i po sprawie. Mi to bynajmniej pomogło.