Jump to content
IGNORED

Miska , pompa

Recommended Posts

Posted

Witam . Kupiłem a4 , chciałem sprawdzić pompę olejową gdyż mam 260 tyś przebiegu. Jednak gdy dostałem się do miski olejowej zobaczyłem że została wymieniona i jest nowa z 2011 roku. Czy to może być oznaka ze pompa była wymieniona? W jakim jeszcze celu można wymieniać miskę olejowa?

Posted

dobrze tez mogła byc wada fabryczna oryginalnie zamontowanej - ciekła np i została wymieniona...

Posted

Mario ty to wszystko chyba widzisz w czarnym scenariuszu...

Posted

Czy walniecie michą od spodu to coś strasznego ? Bardzo częste uszkodzenie. napewno częstsze niż wspomniana wada fabryczna :-)

Micha także mogła pójść do wymiany po ukreceniu gwintu korka oleju.

Wysyłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk 2

Posted
dobrze tez mogła byc wada fabryczna oryginalnie zamontowanej - ciekła np i została wymieniona...

to bym wykluczył wada fabryczna ujawniona po min 6 latach? :) pewnie walnal w cos albo kamien odbil.... mam tylko jedno pytanie nia masz oslon pod silnikiem???

Posted

Mam osłony. Zastanawiam się czy nie uszkodzili jej przy zdejmowaniu żeby wymienić pompę . Data produkcji nowej miski jest 2011 rok . A serwis miał przy 240 tyś w lipcu 2011 w książce. Rozrząd tez jest wymieniony i data produkcji części to 2011. Więc próbuje wywnioskować czy pompa oleju była wymieniana czy nie.