Jump to content
IGNORED

Brak oświetlenia bagażnika

Recommended Posts

Posted

Witam. Padło mi oświetlenie bagażnika. Bezpiecznik OK,żarówki OK na FISie sygnalizuje otwarty bagażnik. Czytałem o sprawdzeniu wyłącznika oświetlenia znajdującego sie w klapie po lewej stronie pod tapicerką-sprawdziłem u mnie żadnego wyłącznika nie ma (polift 2000r). Jakieś pomysły?

Posted

tak z zamku jest krańcówka padła albo wtyczka zaśniedziła :hi:u siebie to przerabiałem

Posted

Wtyczka jest ok. W którym dokładnie miejscu jest krancówka? Można ją naprawić, czy trzeba wymienić zamek? Ściągałem tapicerkę kilka razy i nie zauważyłem nic niepokojącego.

Posted

nie mam foto by wskazać, ale za 2 tyg będę na działce w łodzi to mogę ci luknąć, za nieświecącą lampkę odpowiadają często zimne luty w lampce:hi:

Posted

w niektórych B5 nie ma krańcówki, jest wyłącznik z kulką , która po podniesieniu klapy zwiera styki

Posted

Tak może w kwestii formalnej czy sprawdzałeś to na światłach postojowych?

• 5 months later...
Posted

Nie. Dodam, że problem powstał po wymianie pompki centralnego, tzn nową pompkę podłączyłem aby sprawdzić jej działanie i było ok- oba światełka działały. Kiedy zamontowałem pompkę w przeznaczonym do tego miejscu , oświetlenie padło.

---------- Post dopisany 23-03-2013 at 14:28 ---------- Poprzedni post napisany 29-09-2012 at 16:09 ----------

wymieniłem mikrostyk zamka ale oswietlenie dalej nie działa