Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spoty Słupecko - Konińskie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie dość,że robi się ciekawie to jeszcze jedzie po tym bez porównania. Najbliżej i najbardziej ogarniętego gościa masz w genowefie " GENOWEFA GARAGE" I w okolicach turku też słyszałem,że jest.

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 292,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Widzę,że zrabowałeś bank skoro się tak powodzi haha :naughty:

Opublikowano

Moge ci juz napisac co Ci powie Krzysiek z Genowefy :)

Koło Turku to wlasnie Genowefa.

A i jeszcze mam gościa z GekonGarage ale jak swap itp to Genowefa.

Ok odprezysz silnik i co sie stanie ze bedzie 170KM ? To nie takie proste w wolnossącym.

Opublikowano

Jestem laikiem w tych sprawach, wiem tyle co przeczytałem. Co powie?

Odprężyć to jak do większej turbiny. Doprezyc chce i co za tym idzie opóźnić będzie trzeba zapłon. Dużym plusem jest czujnik pizoelektryczny spalania stukowego automatycznie opóźnia on zapłon. Normalnie na 91/95 silnik jest przystosowany więc na 98 będzie chodził

Ok odprezysz silnik i co sie stanie ze bedzie 170KM ? To nie takie proste w wolnossącym.

Żona będzie zdawać na prawko, chcę jej wyszykowac audice po woli. Ja w Finlandii mam rower :) Zrobiłem ile mogłem z jej łaknieniem na olej i nie ubywa go na trasach, w mieście ubywa. Silnik niedogrzany i są efekty. Właśnie po mieście żona będzie jeździć więc seryjne tłoki Mahle trzeba wywalić (po remontach ludzią też bierze olej) i włożyć coś lepszego. A jeśli już pakować nowe to dlaczego nie doprezajace i nie wykrzesać trochę mocy? Ok 195 nm d*py nie urywa

Ludzie doprezaja silniki mocniej niż 12.3 i jeżdżą, panuje ogólny mit że skraca to żywotność silnika. Turbina też dopreza silnik i nic się nie dzieje

Edytowane przez xsebo1

Opublikowano

Odprężyć to jak do większej turbiny. Doprezyc chce i co za tym idzie opóźnić będzie trzeba zapłon. Dużym plusem jest czujnik pizoelektryczny spalania stukowego automatycznie opóźnia on zapłon. Normalnie na 91/95 silnik jest przystosowany więc na 98 będzie chodził

Żona będzie zdawać na prawko, chcę jej wyszykowac audice po woli. Ja w Finlandii mam rower :) Zrobiłem ile mogłem z jej łaknieniem na olej i nie ubywa go na trasach, w mieście ubywa. Silnik niedogrzany i są efekty. Właśnie po mieście żona będzie jeździć więc seryjne tłoki Mahle trzeba wywalić (po remontach ludzią też bierze olej) i włożyć coś lepszego. A jeśli już pakować nowe to dlaczego nie doprezajace i nie wykrzesać trochę mocy? Ok 195 nm d*py nie urywa

Ludzie doprezaja silniki mocniej niż 12.3 i jeżdżą, panuje ogólny mit że skraca to żywotność silnika. Turbina też dopreza silnik i nic się nie dzieje

Finlandii to my się możemy sebuś napić. To wyjechałeś już ?

Opublikowano

Tak jak Ci pisałem to jest modyfikacja na 7-10 tysięcy i nie bedzie tych koni.

Jak masz hajs to 1.8t w Genowefie.

Opublikowano
Finlandii to my się możemy sebuś napić. To wyjechałeś już ?

Bilet zabukowany od 2 tygodni, wylatuje 23 maja.

7-10 tyś to za drogo. Mam gościa co bardzo tanio wpakuje mi tłoki. Może by sam dół rozebrać i od miski dojść? Dało by radę? Było by widać w jakim stanie są cylindry. Oleju nie ubywa juz na trasach więc powinien być zdrowy. Jedynie strojenie - ile kosztuje taka usługa?

(poprawka)

Alt ma sprezanie 10.3

Wossner 12.3

Silnik 20v, 5 zaworów na cylinder - mapowanie pewnie za wiele nie da.

Opublikowano

Ta cena to orientacyjna na to by tam w ogole moc wzrosła... Pomijam tłoki.

Poczytaj sobie o zwiekszaniu mocy w silniku wolnossacym.

Opublikowano

Jak już elektryczna to indukcyjna mniej pobiera prądu i szybciej grzeje. Popytaj w sklepie. Mniej obciążyć instalacje jak podłączyć dwie lub trzy fazy. Ale jak masz tylko jedną to też można. Najwyżej bezpiecznik większy wstawić.

L - FAZA

N - ZERO

Żółto zielony - ochronne uziemienie

Kabel conajmniej 2,5

Opublikowano

Generalnie przy tym modelu jest 230V ale zabezpieczenia wymagane to 3 x 16A, a indukcja trochę droga w zakupie a budżet napięty jak bycze worki

Opublikowano

Jeśli już masz upatrzona i ma tylko taką możliwość to w skrzynce 3x20A bezpieczniki i kabel 5x2.5 do kuchenki. Problem się pojawi jak masz tylko jednofazowy licznik z bezpiecznikiem 25A.

Gazowa kuchenka jest dużo tańsza w eksploatacji, jeśli fundusze teraz masz ograniczone to turystyczna 3 palnikowa kosztuje 80-100zl a butle to gdzieś załatwisz. Fundusze będą to sobie zmienisz. Przestraszysz się jak rachunek przyjdzie. W wieżowcu jest się skazanym na elektryczną

Opublikowano

No rozważam też gazową tylko że butla zabiera szafkę, generalnie cały czas używam gazowej, a licznik jednofazowy z możliwością zmiany ale to znowu koszty ehh biednemu stale wiatr w oczy

Opublikowano

Mieszkałem w wieżowcu i jak przyszedł rachunek ponad 300 zł za prąd to się zdziwiłem. Był dwu taryfowy licznik i gotując obiad od 15-17 miesciłem się w tańszej taryfie. Ale to o kant d*py rozbić. Narazie sam mam przenośną 3 palnikową kuchenkę i śmiało daje ona radę. Jak zawioze butle na autogaz to mi 20 litrów wejdzie i spokój na 3 miesiące :) 40 zł

Opublikowano

Fatboy zadzwoń do mnie wieczorem, moge ci nawet podbić podlaczenie bo 1 ze to moja firma zapomniałeś ze kierownikiem sklepu jestem? , 2 mam uprawnienia jestem gazownikiem i elektrykiem :), 3 cos ci tam doradzę i opowiem bo na tym sprzęcie zęby zjadłem.

Edytowane przez darek995

Opublikowano

O widzisz, na forum jak w rodzinie :)

Opublikowano

Fatboy zadzwoń do mnie wieczorem, moge ci nawet podbić podlaczenie bo 1 ze to moja firma zapomniałeś ze kierownikiem sklepu jestem? , 2 mam uprawnienia jestem gazownikiem i elektrykiem :), 3 cos ci tam doradzę i opowiem bo na tym sprzęcie zęby zjadłem.

Spodziewaj się telefonu [emoji3]
Opublikowano

Powitać panowie. :hi: Panowie co sadzicie o przewodach magne marelli i świecach beru?

Opublikowano

Beru to dobra niemiecka firma, w megane oryginalne cewki zapłonu wytrzymały 30 tyś. Po wymianie na beru - dożywotnio :)

A mówią że zamienniki są gorszej jakości...