Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Pompa powietrza wtórnego zalana

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Z mojego samochodziku na postoju dochodziły słuchy bulgotania.Pod autem w miejscu pompy powietrza wtórnego,po odpięciu przewodów poleciała woda (pompa jest niesprawna,zalana wodą,a na komputerze wyskakuje błąd tejże pompy)Pomyslałem żeby ja usunąć i tak tez zrobiłem a dwa przewody gumowe połaczyłem razem.Niestety auto drgało,obroty skakały i spadały nieraz do zera i autko gasło.Niesprawną pompe zamontowałem,sprawdziłem błędy i pojawiła sie przepływka.Wyczyściłem ją i problemy znikły autko chodzi wzorowo.

Pompa nie jest podłaczona bo niestety uszkodził mi sie przewód i nie da się jej wpiąć.

1-Jak to możliwe że bez pompy autko jest niesprawne do jazdy a z uszkodzoną niepodpięta pompą jezdzi dobrze??

2-Dlaczego zbiera sie tam woda?

3-Na trasie przewodu gumowego za blokiem silnika jest coś w rodzaju zaworu ERG czytałem by go zaślepić i pompę usunąć ale gdy go zaślepiłem to autko pracowało jakgdyby bez turba i było mułowate,po odblokowaniu zaworu wszystko wróciło do normy

4-I ostatnie pytanie,autko poszarpuje mi czasem w granicach 3,5-4,5 tys. szczególnie na 2,3 biegu ,coś jak gdyby było przytkane,szarpnie raz,dwa i problem znika całkowicie w czasie jazdy.Czy to może być wina tej niesprawnej pompy?