Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana prowadnicy bagnetu afn.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Przeszukałem nasze forum i nie trafiłem jak konkretnie wymienia się to w AFN.

Przy okazji grzebania przy pompie nagiąłem uchwyt bagnetu i trzask prowadnica w pół. Po zdemontowaniu okazało się że wcześniej miała już mniejsze pęknięcia i pewnie dlatego zawsze była brudna.

Nie warto bawić się w klejenie tego bo cena za prowadnice to na allegro: 3zł a w ASO: 20zł :wink:

-Wymienia się poprzez ściągnięcie plastiku z rurki bez kręcenia na boki (po prostu zatrzask). U mnie plastik prowadnicy był już tak sztywny, że musiałem go skruszyć kombinerkami i zdjąć w kawałkach - zabezpieczyć otwór kawałkiem szmatki.

-Zanim zainstalowałem mową, to wcześniej sprawdziłem jak bagnet do niej pasuje. U mnie trzeba było lekko przeszlifować (średnicę) papierkiem w miejscu gdzie płaskownik zatopiony jest w plastikowym uchwycie. Bagnet teraz ładnie wchodzi do końca.

-Montaż prosty, wystarczy mocno nasadzić na rurkę, aż zatrzask złapie.

prowadnica_bagnet.jpg

Prowadnica AFN.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

czyżby to nie jest za proste żeby opisywać?ja tam nic nie szlifowałem,wystarczy podgrzać i ładnie wchodzi,ja kupowałem normalnie w sklepie motoryzacyjnym po co jeszcze płacić za przesyłke,te prowadnice tak mają że się łamią,plastik kruszeje

Opublikowano
  • Autor
czyżby to nie jest za proste żeby opisywać?ja tam nic nie szlifowałem,wystarczy podgrzać i ładnie wchodzi,ja kupowałem normalnie w sklepie motoryzacyjnym po co jeszcze płacić za przesyłke,te prowadnice tak mają że się łamią,plastik kruszeje

Jak mi nawaliło to szukałem chwile co i jak. Nie znalazłem na naszym forum info, tylko w innych źródłach.

Założyłem temat aby zaoszczędzić komuś czasu kto ma podobny problem.

Nic nie trzeba podgrzewać. I szlifowany był plastik bagnetu, aby dochodził do końca prowadnicy.

Nie każdy ma blisko do dobrze wyposażonego sklepu i tym dalej do ASO.