Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pytanie w sprawie polerki felg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Planuję zająć się w zime moimi felgami. Są w ładnym stanie, ale chciałbym wykonać polerke. Felgi które posiadam to CMS C4 (zdjęcie niżej).

Moje pierwsze pytanie brzmi, czy ktoś robił już polerke na tych felgach i jaki jest tego efekt? Czy uda mi sie uzyskać tzw. lustro, nie mając do dyspozycji żadnego sprzętu elektrycznego, tylko własne ręce i biorąc pod uwagę że nigdy czegoś takiego nie robiłem? Bo podobno też nie każda felga do tego sie nadaje, choć nie wiem ile w tym prawdy...

Drugie pytanie, to czy musze zdjemować opony podczas takiej polerki? Bo bede sam zmieniał całe koła na zime i wolałbym już oszczędzic sobie to zdjemowanie opon.

Ostatnie i zasadnicze pytanie. Jak myślicie, jak bedzie wyglądac auto na takich felgach po polerce? Niestety nie mam zdjec samochodu, ale jest koloru bordowego, a felgi mają tylko 15cali więc musicie sobie wyobrazić ; p. Będzie to sie jakoś trzymało kupy i czy jest sens sie bawic w takie cos?

Zdjęcie felg:

36d9941014a34fe999d66cec1f75de7f.jpg

Opublikowano
Witam.

Planuję zająć się w zime moimi felgami. Są w ładnym stanie, ale chciałbym wykonać polerke. Felgi które posiadam to CMS C4 (zdjęcie niżej).

Moje pierwsze pytanie brzmi, czy ktoś robił już polerke na tych felgach i jaki jest tego efekt? Czy uda mi sie uzyskać tzw. lustro, nie mając do dyspozycji żadnego sprzętu elektrycznego, tylko własne ręce i biorąc pod uwagę że nigdy czegoś takiego nie robiłem? Bo podobno też nie każda felga do tego sie nadaje, choć nie wiem ile w tym prawdy...

Drugie pytanie, to czy musze zdjemować opony podczas takiej polerki? Bo bede sam zmieniał całe koła na zime i wolałbym już oszczędzic sobie to zdjemowanie opon.

Ostatnie i zasadnicze pytanie. Jak myślicie, jak bedzie wyglądac auto na takich felgach po polerce? Niestety nie mam zdjec samochodu, ale jest koloru bordowego, a felgi mają tylko 15cali więc musicie sobie wyobrazić ; p. Będzie to sie jakoś trzymało kupy i czy jest sens sie bawic w takie cos?

Zdjęcie felg:

http://autostyle.pl/userdata/gfx/36d9941014a34fe999d66cec1f75de7f.jpg

Kolego nie wiem czy wiesz na co się porywasz, roboty jest masa, bez maszyn nawet się nie zabieraj, opony musiałbyś zdjąć jeśli to miałoby mieć ręce i nogi, wg mnie ten wzór w polerce nie będzie robił roboty, nie mówiąc już o romiarze 15" szkoda polerować bo nie bedzie wyglądać a w utrzymaniu taka powierzchnia jest bardzo trudna

Chyba, że wsadziłbyś to w jakieś lupo albo coś innego małego z niziutkim profilem, w A4 na balonie będzie kicha.

Odradzam...

Opublikowano

Kupuj duze felgi i wtedy się baw, na te szkoda czasu i nerwów..