Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kontrolka (chyba) od ciśnienia oleju.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Audi B5 1.8 2000r - wyjeżdżając w trasę sprawdzałem stan płynów w samochodzie. Dolałem również oleju i na bagnecie pokazywało ponad połowę. Od tego czasu zrobiłem ok 250 km i jadąc zapaliła się na wyświetlaczu żółty symbol od ciśnienia oleju z napisem "min".

Jestem teraz na wyjeździe i nie mam jak podjechać do swojego mechanika. Czy wystarczy kupić olej na stacji dolać i kontynuować podróż czy raczej stać i czekać na lawetę?

Proszę o info.

Opublikowano

Witam.Z tego co wyczytałem z forum jeśli masz poziom oleju po niżej środka bagnetu tak będzie się działo.

Też może być wina czujnika...chodź ja bym pojechał zmierzył ciśnienie oleju manometrem...

podam Ci wartości odrazu:

tabelka_cisnienia_oleju.jpg

<br /><br />

Opublikowano
  • Autor

Szukałem opisu tej "kontrolki" w instrukcji Audi A4 B5 jednak dokładnie takiej samej nie znalazłem.

Dodam że mam liczniki z 1/2 FIS.

Doleje oleju i zobaczymy czy problem zniknie.

Opublikowano

witam mam taki sam problem jezdze juz tak 1.5 roku wymieniłem czujnik i nic to nie dało zaobserwowałem iż po otwarciu pokrywy silnika kontrolka gasnie i po przejechaniu ruwno 100 km sie zapala otwieram pokrywe silnika i gasnie i tak wkółko

Opublikowano

http://a4-klub.pl/silniki-benzynowe-30/b6-alt-zapalajaca-sie-kontrolka-poziomu-oleju-58079/ tu masz podobny watek poczytaj...

---------- Post dopisany at 15:08 ---------- Poprzedni post napisany at 15:05 ----------

Szukałem opisu tej "kontrolki" w instrukcji Audi A4 B5 jednak dokładnie takiej samej nie znalazłem.

Dodam że mam liczniki z 1/2 FIS.

Doleje oleju i zobaczymy czy problem zniknie.

witam mam taki sam problem jezdze juz tak 1.5 roku wymieniłem czujnik i nic to nie dało zaobserwowałem iż po otwarciu pokrywy silnika kontrolka gasnie i po przejechaniu ruwno 100 km sie zapala otwieram pokrywe silnika i gasnie i tak wkółko

Pozdrawiam

Opublikowano

po otwarciu maski gasnie bo w zamku maski jest stycznik dzieki któremu auto mysli ze otworzyles auto i dolales oleju

zółta kontrolka konewki z napisem min oznacza ze jest minimum oleju i trzeba dolac jesli olej jest ok tzn ze albo padł czujnik w misce albo wariuja zegary , 1/2 fis jaegera maja to do siebie ze rózna cuda sie w nich zdarzaja

kontrolka ta nie ma nic wspolnego z cisnieniem oleju, od cisnienia jest czerwona z kapiacym olejem

Opublikowano
  • Autor

być może jest to problem z zegarami ponieważ od czasu do czasu kasuje mi się licznik przebiegów dziennych, data oraz godzina.

nie wiecie czy usuwa się taką usterkę czy tylko pozostaje wymiana zegarów?

jaki może być koszt naprawy zegarów?

Opublikowano

Wymiana procesora ok 300 zł

Opublikowano
  • Autor

Czy znacie kogoś kto jest w stanie wymienić procesor dobrze i pewnie? Najlepiej z Krakowa i okolic.