Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Mruga podświetlenie radia podczas ruszania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dzisiaj zauważyłem dziwny problem ,

Na początek opisze co mam u siebie w autku : W centralnej konsoli jest radio Audi GAMMA CC które jest odłączone poza podświetleniem klawiszy, radio któe napędza system audio to radio pioneer zamontowane pod kierownicą.

I więc tak : wracając w nocy do domu zauważyłem że podczas ruszania zaczyna migać podświetlenie radia Audi Gamma i po ruszeniu albo spowrotem świeci normalnie albo świeci ale słabiej albo wogóle nie świeci , jak się zatrzymam wszystko ok , znowu ruszam i znowu kilka razy mrugnie.

Dodam że zauwazyłem tą dziwną rzecz w dzień kiedy podpiąłem w samochodzie do wzmacniacza skrzynke z sub-em, ale nawet jak wyłącze całkowicie radyjko pioneer to i tak podświetlenie radia audi gamma nadal podczas ruszania mruga.

Pomóżcie co to może być ? Może to jakiś sygnał o błedzie tak jak mruganie klimatronika , a może jakieś braki w dopływie prądu.

Bardzo mnie to dziwi ?? Nigdy takiego czegoś nie widziałem.

pozdrawiam i czekam na jkaieś info .

Opublikowano

Dziwne rozwiązanie z tym radiem pod kierownicą :kox: . Wyjmij oryginalne radio ze średkowej konsoli i popatrz na wtyczki, może po prostu coś nie łączy. Zwykle takie dziwne chopoki dzieją się po jakichś druciarskich metodach ulepszania auta.

Jak jest z pozostałymi podświetleniami....zegarów, kokpitu itp.... .

Jeżeli jest OK to problem tkwi gdzieś w samym radiu.

Jak odłączałeś fabryczne radio??

Ktoś musiał coś przerabiać, ciąć kabelki.... . ??

Opublikowano

A czemu nie zamontujesz pioneera w miejsce oryginalnego radia?? :mysli:

Opublikowano

I co wyszło z tym podświetleniem..... Kolego jak zaczynasz wątek to było by miło gdybyś napisał o wynikach... :naughty: .

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Witam i przepraszam że to teraz dopiero odpisuje ale dopiero teraz porządnie zająłem się tym problemem.

Przyczyną było przerwanie w masie dochodzące do radyjka i dlatego oświetlenie mrugało .

Rozwiązanie zrobiłem takie że mase do radia poprowadziłem o śrub mocujących schowek pasażera i teraz wszystko ok . :good:

Zostało tylko jedno pytanie niewyjaśnione dlaczego mrugało tylko radio i dlaczego tylko wtedy gdy samochód ruszał gdy stał to nieświeciło wogóle a jak ruszał to zaczęło mrugać gdy już nabrał prędkości ok 50 km/h to świeciło ale dużo słabiej niż powinno :mysli:

pozdrawiam i uważam temat za zamknięty chyba że ktoś wiem czy nastąpiło to przerywanie