Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

reflektory valeo lift a przeróbka na xenon?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam problem, lampa w moim aucie nie ocalała tzn jest cała popękana ale soczewka ocalała, ze względu na chorą cenę oryginalnego xseonu rozważam przeróbkę, z tego co mi wiadomo te dwie lampy różni soczewka i dziura pod lampą, robił już ktoś taką przeróbkę? jest to wykonalna?

w razie czego prosze o nie obrażanie mnie, w szukajce nie znalazłem takiej informacji :)

Opublikowano

dziure na spodzie lampy mozna wyciac, jedynie pozostaje kwestia mocowania soczewki od xenonu i od zwyklej lampy czy jest takie same

Opublikowano
  • Autor

no właśnie i o to chodzi bo wole rozkleić szkło i przełożyć soczewkę niż kupywać xsenona, ale czy pasuje bez większych kombinacji

---------- Post dopisany 04-11-2012 at 20:04 ---------- Poprzedni post napisany 03-11-2012 at 19:01 ----------

ktoś udzieli informacji? :)???

Opublikowano

tak jest takie samo. zwykłe lampy h7 nie roznia sie niczym od ksenonowych poza odbłysnikiem soczewki.

mozesz smiało kupowac zykłą lampę i przekładac soczewkę nawet oznaczenai bedziesz miał pod ksenon na kloszu bo sa uniwersalne.

je4dynei mozesz meic delikatne trudnosci z włozeniem soczewki. bo oddzielnei trzeba wkładac soczewke przesłone i odbłysnik i dopiero w lampie spinac całosc i przykrecac.

Opublikowano
no właśnie i o to chodzi bo wole rozkleić szkło i przełożyć soczewkę niż kupywać xsenona, ale czy pasuje bez większych kombinacji

---------- Post dopisany 04-11-2012 at 20:04 ---------- Poprzedni post napisany 03-11-2012 at 19:01 ----------

bez problemu da się przerobić, musisz kupić dwie ori przetwornice i dwie soczewki xsenon , szkła nie musisz rozklejać wystarczy u dołu lampy w miejscu na przetwornice wyciąć większy otwór i rozebrać soczewki i kolejno tamtędy wkładać a następnie złożyć soczewkę trochę gimnastyki ale będzie pewniej niż rozklejać klosz

Opublikowano
  • Autor

bez problemu da się przerobić, musisz kupić dwie ori przetwornice i dwie soczewki xsenon , szkła nie musisz rozklejać wystarczy u dołu lampy w miejscu na przetwornice wyciąć większy otwór i rozebrać soczewki i kolejno tamtędy wkładać a następnie złożyć soczewkę trochę gimnastyki ale będzie pewniej niż rozklejać klosz

ale po co kupywac dwie przetwornice i dwie soczewki jak mam sprawne ze starej lampy i chce tylko zwykla przezbroić

Opublikowano

ale po co kupywac dwie przetwornice i dwie soczewki jak mam sprawne ze starej lampy i chce tylko zwykla przezbroić

nie doczytałem:kwasny: