Opublikowano 25 Listopada 201213 l Witajcie, gdzieś przeczytałem że trzeba je podważać... ale trochę strach bo mocno trzymają, czy na pewno mam je podważyć by zesżły? Chce zdemontować obudowy, ale najpierw muszę wyjąć wkłady. ---------- Post dopisany 25-11-2012 at 02:04 ---------- Poprzedni post napisany 24-11-2012 at 19:47 ---------- Ktokolwiek?
Opublikowano 25 Listopada 201213 l Tak, wstaw lusterka trochę do góry i ciągnij śmiało, muszą zejść. Też się bałem jak wyciągałem bo mocno trzymają ale da się je wyciągnąć.
Opublikowano 25 Listopada 201213 l Autor Dzięki, tak zrobiłem, ale duuuupa, śruby tak zardzewiałe że nie odkręcę
Opublikowano 25 Listopada 201213 l Mam takie pytanie techniczne, czym roznia sie lusterka przedliftowe od poliftowych, czy obudowa od polifta pasuje do przedfilta pod te stelarze ? Lustra tez pasuja od tego i od tego ? Trojkaty sa takie same ?
Opublikowano 26 Listopada 201213 l przeciez przedliftowe sa bardziej prostokatne, a poliftowe maja ksztalt juz inny
Opublikowano 26 Listopada 201213 l Wizualnie owszem, ale mi chodzi o to, czy np. 1. Obudowa lusterka poliftowego pasuje pod stelarz przedliftowy ? 2. Czy wklady lusta pasuja od polifta do przedlifta ? 3. Trojkaty sa takie same i roznia sie tylko sama obudowa ? Domyslam sie ze silniczki sterownia sa takie same.. banalne pytanie ale mam od anglika lustra i stad pytanie czy strona od kierowcy rowniez musze zmieniac trojkaty czy wystarczy jak podmienie obudowy luster. Prawa strona to wiadomo o co chodzi i jestem na etapie wymiany trojkata ale za diabla nie moge z ta sprezyna wygrac, wyjac to nie problem ale pozniej to scisnac ( Moj przedlift a anglik po lifcie )
Opublikowano 26 Listopada 201213 l na trzy pytania odpowiadam ci nie. przedlifty do poliftow nie pasuja i na odwrot. musisz kupic komplet jesli chcesz przekladac
Opublikowano 26 Listopada 201213 l "Prawa strona to wiadomo o co chodzi i jestem na etapie wymiany trojkata ale za diabla nie moge z ta sprezyna wygrac, wyjac to nie problem ale pozniej to scisnac " ja do scisniecia uzyłem cienkiego stalowego drucika i sciskaczy stolarskich, scisnałem sprezyne sciskami potem scisnałem drucikiem, po załozeniu zawleczki rozciałem druty i gotowe
Opublikowano 26 Listopada 201213 l No to nie pocieszyles mnie Piotrek Od strony pasazera przewalilem stelarz pod trojkat przedliftowy a obudowy mam po lifcie ( nie patrzylem czy beda pasowaly bo obudowy mam w garazu ) i z tego co piszesz to nie bedzie obudowa pasowala pod owy trojkat eht.. nie wspomne juz o stronie kierowcy, bo w takim razie musze szukac luster poliftowych a dokladnie to tylko trojkaty i znowu pierdzielic sie z ta sprezyna.. No nic.. dzieki.
Opublikowano 27 Listopada 201213 l Hmm. Kolega zmieniał prawe lusterko z angola z polifta i mówił że pasowało, dziwne.
Opublikowano 27 Listopada 201213 l Moze dlatego ze montowal rowniez trojkat od anglika. A ja chcialem trojkat miec swoj i przelozyc tylko stelarz na duze lustro. Bo wtedy lepszy jest kat widzenia.