panda77 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Mam problem z rozruchem zimnego silnika 3.0TDI Trzeba kręcić około 5 do 8 sekund przy -3 C Błędy zapisane to 1267 Sterownik podgrzewania świec żarowych - J179, Jednostka kontrolna czasu automatycznego żarzenia - J179 Pytanie czy ktoś już miał z tym problem jak go rozwiązał (może jakiś bezpiecznik) i czy wymiana na nowy rozwiąże problem. Szukałem tu Category:Fault Codes - Ross-Tech Wiki ale takiego błędu nie znalazłem. Jak sprawdzić ten sterownik Świece żarowe były sprawdzane tylko czy mają pobór prądu bo miernika w obecnej chwili brak.
wrclaguna Opublikowano 9 Grudnia 2012 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Do sprawdzenia okablowanie lub sterownik do wymiany , sprawdz go w obudowie kompa.
panda77 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2012 Do sprawdzenia okablowanie lub sterownik do wymiany , sprawdz go w obudowie kompa. Pytanie jak ten sterownik jest uszkodzony to świece nie grzeją wcale?
wrclaguna Opublikowano 9 Grudnia 2012 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Jak sterownik od automatyki jest uszkodzony to swiece nie grzeja i masz problemy z rozruchem. Z trudem , siłą kompresji auto zapali Przy wiekszych mrozach beda duze kłopoty . Podjedz gdzies do elektryka i w dwie minuty ci to zdiagnozuje .
Rekomendowane odpowiedzi