Pawel637 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Witam Przekopałem całe forum i nie znalazłem odpowiedzi. Mój problem polega na tym że,po przekręceniu kluczyka na zapłon nie zapala się żadna kontrolka rozrusznik kręci ale nie odpala:facepalm: bezpieczniki sprawdzone,przekaźniki sprawdzone te pod kierownicą i pod maską. radio, szyby, centralny,wycieraczki i cała reszta przyrządów działają kostka od stacyjki wymieniona na nową. Silnik to 2.5tdi skrzynia tiptronic. Dzisiaj wstawiłem autko do mechanika,na jutro ponoć ma być gotowe poinformuje o wynikach i liczę na powodzenie operacji:grin: ---------- Post dopisany 28-12-2012 at 18:18 ---------- Poprzedni post napisany 26-12-2012 at 23:40 ---------- Temat do skasowania problem rozwiązany
wojtek26 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Opublikowano 28 Grudnia 2012 kolego to napisz co było przyczyną
Pawel637 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2012 Sorry przyczyna była tak prozaiczna że aż wstyd mi się przyznać Poprzedni właściciel miał ukryty przełącznik odcięcia zapłonu o czym zapomniał mi powiedzieć przy sprzątaniu auta nacisnąłem go nieświadomie i brak zapłonu a ja jak idiota 3 dni się naszukałem na rozkręcałem pół auta... No ale przy okazji wymieniłem przekaźnik od świec i koniec problemów z odpalaniem no i stacyjka ma już opór bo miałem wyrobioną i wymieniłem bo podejrzewałem że to może być przyczyną. Ale najważniejsze że chodzi i poznałem trochę elektrykę a4:banan:
Rekomendowane odpowiedzi