Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

ABS + ESP kolejny przypadek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Opis przypadku:

Przekręcam kluczyk (nie odpalając auta) nie gasną kontrolki ABS + ESP, cofam kluczyk i powtarzam, kontrolki gasną.

Jak odpalę z zapalonymi kontrolkami zapika 3 razy.

I teraz tak, akumulator kręci jak głupi więc odpadają opcję z jego wymianą. Po podładowaniu akumulatora, bądź też po dłuższej jeździe jest ok. Mój mechanik powiedział, że problem najprawdopodobniej tkwi w tym, że gdzieś jest słabe przejście na kablach i przy większym napięciu z akumulatora (po jego podładowaniu) wszystko gra. Dodał, że miał do czynienia z audi w których akumulatory ledwo kręciły a żadne kontrolki się nie zapalały od ABS i ESP.

Oczywiście odpuście odpowiedzi w stylu kup nowy akumulator.

Brak błędów na VAG-u, wszystkie czujniki ABS poczyszczone (załączały się za wcześnie),

ABS + ESP działa sprawdzałem na śniegu.

Czy faktycznie mogą to być jakieś złączki kable czy coś takiego co się zabrudziło i słabo przewodzi?

Opublikowano

Sprawdzałeś czujnik stopu pod pedałem hamulca,ja miałem podobne objawy w b6 wyregulowałem czujnik i koniec problemu

Opublikowano
  • Autor

hmm nie sprawdzałem, ale stop na 100% świeci. Mimo to wyregulować aby szybciej łapał czy jak?

Opublikowano

Tak , wcisnąć go żeby wcześniej łapał ,już kiedyś komuś też to pomogło .Ja miałem takie objawy że mi zapalały się ni z tego ni z owego ABS i ESP też elektrycy proponowali wymienić czujnik ABS przy pompie ,ale siedząc raz w garażu zauważyłem że mi późno hamulec łapie i po ustawieniu czujnika zniknęły problemy z ABS i ESP ,wszystko przez przypadek i pewnie parę groszy zostało,bo pewnie nie tylko czujnik by kazali elektrycy wymienić .

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

oki, jak się ociepli to będę kombinował i dam znac