Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dziwny dzwiek z okolic panelu sterowania nawiewem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio wracając z pracy po 5min jazdy pojawił się w moim aucie taki dźwięk. Radio włączone/wył nie ma różnicy, panel nawiewu wł/wył również nie ma różnicy, dopiero jak przekręce kluczyk w pozycje pierwszą(tak że tylko radio pozostaje włączone) dźwięk znika, po ponownym odpaleniu syt. wygląda tak jak na załączonym przeze mnie filmiku:

A4 weird noise - YouTube

jakieś pomysły? Co to może być i jak usunąć usterkę?

Opublikowano

Dźwięk jakby radio kasetę przewijało... może wyjąć radio, odłączyć od kostek i ponownie spróbować :eusathink:

Radio ma non stop zasilanie więc może jest jakiś błąd, zwarcie i nie ma znaczenie czy jest wł czy wył.

Opublikowano
  • Autor

Taka też była moja pierwsza myśl że to dźwięk przewijania kasety, tylko jak wtedy wytłumaczyć to że przy stacyjce w pozycji jeden gdzie działa tylko radio dźwięku nie ma, a jak tylko odpale auto to wraca :/ Dzisiaj bede rozkręcał deskę i nasłuchiwał, może do czegoś dojdę. W każdym razie wszelkie pomysły/rady mile widziane

Opublikowano

A może wiatraczek od czujnika sie zaciera?

Opublikowano

klimatronik ci dobrze chodzi?dzwiek jakby klapy sie gdzies przyblokowaly i silniczek kreci na sucho

Opublikowano
  • Autor

Rozebrałem deskę i jak się okazało jak ostatnio bawiłem sie trochę z kablami od radia (montowałem emulator zmieniarki), to niechcący jeden z kabli dostał sie w okolice wspomnianego wyżej wiatraczka i na jakimś wyboju spadł na niego, a ten ocierając się o wiatraczek, wydawał z siebie tak uroczy dźwięk jak w powyższym filmiku. 20minut roboty i po kłopocie. Dzięki za zainteresowanie, temat można zamknąć.