Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

po odpaleniu przez chwilę podwyższone obroty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak jak w temacie gdy samochód stoi całą noc i jest mróż od -2 w dół bez różnicy czy to w garażu czy na parkingu po odpaleniu podskakują obroty o jakieś dwie kreski więcej niż powinny przez jakieś 10-15s i później wracają do normy można powiedzieć że silnik po odpaleniu przez tą chwilę nie równo pracuje sprawdziłem już świece są ok. Co może być tego przyczyną z góry dziękuje aha i filtr paliwa był wymieniany 30tys temu a paliwo leje zawsze na orlenie

---------- Post dopisany at 16:27 ---------- Poprzedni post napisany at 16:21 ----------

aha przy odpalaniu mrygnie 3 razy kontrolka break ktora jak doszłem świadczy o słabym aku ale tamej zimy też mrygała i było wszystko ok czy teraz aku jest aż tak słaby może mieć to jakiś wpływ na obroty?

Opublikowano

U mnie przy ujemnych temperaturach przy odpalaniu także obroty przez chwilę są wyższe, ale po chwili wracają do normy. Trwa to może ok 3-4s, ale nie 10-15s.

Opublikowano
  • Autor

no może przesadziłem z tym czasem ale tak z 5s czyli to normalne tak?

---------- Post dopisany at 17:10 ---------- Poprzedni post napisany at 17:09 ----------

dodam że przy odpalaniu żadnych problemów nie ma tylko te obroty przez chwile wieksze

Opublikowano

Wg mnie te chwilowe, podwyższone obroty przy odpalaniu to normalka.

Opublikowano
  • Autor

ok czyli wymiana aku nic nie da jak troche jest osłabiony? bo wyskauje ci też przy wlaczaniu zaplonu 3 razy break jak doszedłem co świadczy o osłabionym aku?

Opublikowano

3-krotne pikanie prawdopodobnie jest oznaką słabego aku, więc doładuj go i zobaczysz sam. A pojawia ci się ikonka wykrzyknika na desce? Może problem jest po stronie ukł. hamulcowego np za mało płynu hamulcowego itd.?

Opublikowano
  • Autor

tylko ze w tym problem ze nie zawsze trzy razy to mryga tylko przewaznie po nocy albo dluzszym postoju

---------- Post dopisany at 17:23 ---------- Poprzedni post napisany at 17:21 ----------

plyny sprawdzam na oklaglo wiec sa w normie

Opublikowano

Możesz też podpiąć vaga i zobaczysz jakie błędy wysypie.

Opublikowano
  • Autor

na vagu sprawdzalem to poza bledem kiery nic nie ma ale to dlatego ze pod rnse nie mam kiery mf

---------- Post dopisany at 17:28 ---------- Poprzedni post napisany at 17:25 ----------

to podładuje jeszcze ten aku w wekend jak bede w domu i jak bedzie wykrzyknik to najwyżej do wymiany aku jeszcze sprawdze napiecie aku przed wymianą jak coś żeby na próżno nie wymieniać

---------- Post dopisany at 17:29 ---------- Poprzedni post napisany at 17:28 ----------

a jak u ciebie też przez chwile sa wieksze obroty to widocznie tak ma być i zostawie żeby nie przedobrzyć

Opublikowano

Dokładnie, podładuj aku, posprawdzaj napięcie na nim i będziesz wiedział więcej:wink:

Opublikowano
  • Autor

enetualnie jeszcze można sprawdzić napięcie na przewodach od świec bo sprawdzałem same świece i wleje może jakiś środek motul engine clean lub cos podobnego ale to już po naladowaniu aku ile trzeba ładować i jakimi parametrami?

---------- Post dopisany at 17:34 ---------- Poprzedni post napisany at 17:34 ----------

aha i jakie napiecie ma być na aku?