Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pytanie dot. przetwornic .

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam audi b7 2006 s-line z pakietem titanium. Silnik to 2.0 TDI około 170KM. Mam problem z reflektorami z przodu. Otoz podczas jazdy czesto przerywaja, gasna i po chwili znow sie zapalaja. Widocznie to problem z przetwornicami z przodu. Numery ktore udalo sie spisać to : ALN 12V 27S 8E0 941 003 AM (lewa) i ALN 12V 33S 8EO 941 030 AS(prawa). Chodzi mi o to ze chce znalezc jakies zamienniki, moga byc uzywane tylko czy beda pasowaly do mojego modelu? Nie potrafie znalezc przetwornic z identycznymi numerami za to widze mase o numerach (8E0 941 329) i sa one oznaczone jako przetwornice do a4 B7. Pasowalby by do mojego samochodu? Jesli nie to prosilbym o pomoc , wyjasnienie o co chodzi z tymi numerami.

Dziekuje i pozdrawiam /Radek

Opublikowano
  • Autor

Zarowki tez sa do wymiany. Z zarowkami nie ma problemu, tylko z tymi przetwornicami, chodzi o to zeby dopasowac dobre do mojego modelu. Jesli bedzie pomocny ten 3 literowy prefiks od modelu to prosilbym o informacje gdzie moglbym to sprawdzic. Pozdrawiam

Opublikowano

Te numery co podałes to są lampy :wink:

Sprawdz sobie przetwornice przekładając zarniki wtedy bedzie wiadomo co pada .

Opublikowano
  • Autor

Chodzi o to aby zamienic je miejscami tak? Skoro obie migaja to co wniesie zamiana ich miejscami?

@

dodam ze zarniki nie byly wymieniane od poczatku, czyli od 2005 . Jak mniej wiecej wyglada ich zywotnosc w poszczegolnym modelu?

Opublikowano

Z zarnikami nie ma reguły :wink: wiem ze przetwornice w B7 w latach 2005-2007 miały jaka wade fabryczną.

Gdzies jest temat o tym na FORUM

Opublikowano

Wymiana żarników Cię czeka. Miałem to samo w swoim A4. U mnie szły D1S w bi-xenonach. Niestety nie jest to tania impreza:/

Opublikowano
Wymiana żarników Cię czeka. Miałem to samo w swoim A4. U mnie szły D1S w bi-xenonach. Niestety nie jest to tania impreza:/

W audiczce nie mam już tego "problemu" z xenonami, ale w mojej starej Vectrze zakładałem podróby po 30PLN i też dawały rade;)