Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Dziwny luz na przedniej osi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki objaw, jak probuje ruszyc lub tez hamuje to czuje i slysze jakis dziwny odglos tak jakby cos z przodu bylo luzne, wykluczam przeguby bo dzieje sie to rowniez przy gwaltownym nacisnieciu pedalu hamulca.

Nie jest to objwa ciagly tylko np jak skrece kierownica na max w jedna i druga strone a pozniej probuje ruszyc.

Przy dojezdzaniu na skreconych kolach i hamowaniu tez to jest.

Czy moze to byc jakis luz w zawieszeniu? Jakis wahacz? Lub tez luz w amortyzatorze w gornej czesci?Pierwszy raz spotykam sie z takim objawem i nie wiem co to moze byc.

Rozumiem ze przeguby i polosie moge wykluczyc?

Wymienialem jakis czas temu prawa polos z przegubami . Ale wydaje mi sie ze ten dzwiek dochodzi wlasnie ze strony. Moze sruby od polosi sie obluzowaly?

Mial ktos kiedys taki podobny objaw jak ja?[br]Dopisany: 24 Czerwiec 2008, 21:52 _________________________________________________No wiec dzis troche pobylem w kanale z moja audi , podokrecalem wszystkie mozliwe sruby itp

To stukniecie metaliczne slyszalne jest zazwyczaj jak skrece kolami w lewo na max i w prawo a potem rusze do przodu lub do tylu.

Dzwiek dochodzi z prawej strony kola i brzmi tak jak zepsuty przegub tylko ze to jest jeden dzwiek a potem cisza.

Na co zwrocic uwage?[br]Dopisany: 25 Czerwiec 2008, 14:33 _________________________________________________A moze mi ktos powiedziec jak odroznic gdy jest zesputy przegub zewn, wewn oraz w skrzyni oraz jesli jest padniety lacznik lub kocnowka drazka ? Dodam tylko ze dzwiek jest tylko przy mocnym skrecie w lewo i prawo , po dziurach jest super cicho.

Moze to mi cos nasunie.

Opublikowano

Wymień zewnętrzny. Wewnętrzne rzadko siadają.