Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

kontrolka akumulator , silnik gaśnie i ciężko odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To zacznę od poczatku , mam nowy akumulator odpowiedni do alternatora , jakieś 2tyg temu zaświeciłą mi się inspekcja servisowa (stwierdziłem że później wjadę na kompa do warsztatu (od oleju to zaświeci się inspekcja OIL ? bo juz nie pamiętam , a SERVISOWA inspekcja też jest ustawiana na ileś kilometrów czy wyskakuje jak jest jakiś błąd?) .

Dzisiaj jadę sobie do 140km/h hamuję chcę wyprzedzać a tu muł nie idzie do przodu , patrzę pod maskę daje gazu a geometria turbiny stoi . wraca do domu nagle turbina zaświstała to dałem gazu porządnie 2bieg też do końca , nagle świeci się kontrolka akumulatora obrotomierz na zero i silnik gaśnie :shock3: i teraz niepamietam czy jak przekręcę zapłon to wszystkie kontrolki gasna czy akumulatora świeci się aż do odpalenia ? kręcę go ze 30sek zaczyna przepalać na jeden gar jeszcze chwila i z trudem odpalił , wróciłem do domu i teraz zastanawiam się co AFN robi . od czego zacząć? na kompie pokaże błędy wszystkie ? pokaże że coś z alternatorem , i zaworkiem od turbiny ? czy trzeba sprawdzać to inaczej , jeśli na kompie pokaże to jutro jade do serwisu .

Dodam że narazie co było robione przy silniku to chip na 140km (coś z tym nie tak ? było to robione w niemczech w servisie) , potem w pl (rozrząd wszystkie rolki napinacze , te od alternatora i napinacze też) i ostatnio uszczelka pod głowicą .

Opublikowano

od czego zacząć? od podłączenia VAGa, inaczej z wróżenie z fusów

Opublikowano
  • Autor

ok turbina stałą pokazywał błąd zaduzę ciśnienie dołądowania , przeczyściłem geometrie turbiny i nadal zaduze ciśnienie , jak jest chip na 140km to on dodaje ciśnienie też może dlatego bład pokazuje ?

jak dam gazu i odpuszczę to coś szumi , czy to sprzęgiełko/rolka od alternatora patrząc od góry ma luz od alternatora do chlodnicy i spowtrotem ? czy powinno sztywno stać ? bo umnie ma luz jakieś 2mm , idzie zdjać pasek nie zdejmujac chłodnicy i sprawdzić to sprzęgielko ?