Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Morel maximo 5 vs Rainbow EL-C6.2 vs POWERBASS S-6C

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

od jakiegoś czasu zbieram się powoli do montażu głośników.

Zostały mi polecone power basy, jednak pojawiła się jeszcze możliwość zakupu Morel Maximo 5 (130mm) oraz Rainbow EL-C 6.2(165mm).

Warto dopłacać do w/w głośników, czy może różnica będzie znikoma i lepiej zostać przy Power Bass'ach?

Dodam jeszcze, że radio w samochodzie to JVC kd-r203 służące głównie do serwowania rapowych brzmień.

Rainbow Audio - Experience Line EL-C6.2

POWERBASS S-6C NOWE, DYSTANSE MDF + KURIER GRATIS (3003579461) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

MOREL MAXIMO 5.2 ZESTAW ODSEPAROWANY 130mm/5,25'' (2966403112) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Opublikowano

A jakie masz oczekiwania? Pod wzmacniacz czy samo radio? Oczywiście dystanse i wygłuszenie drzwi w planach?

Opublikowano
  • Autor

Naturalnie dystanse + wygłuszenie drzwi obowiązkowo. Na czas bliżej nieokreślony miałyby chodzić pod samym radiem. Jeśli chodzi o oczekiwania, to tak jak napisałem - głownie hip-hop, czasem coś innego. Nie zależy mi na mega bassie, ma grać czysto i przyjemnie. ;)

Opublikowano

To powerbass s-6c i będzie dobrze:) kiedys jak Ci będzie mało to jakis wzmacniacz nieduży i będzie jeszcze lepiej. Ja bym tak zrobił:)

Opublikowano
  • Autor

Ok. W takim razie zrobię tak jak mówisz. Dzięki wielkie za pomoc! :)

Opublikowano

Spoko jak coś to pytaj:)

Opublikowano

Witam,

kupiłeś POWERBASS już? Dopiero zobaczyłem ten wątek i postanowiłem napisać bo kolega wprowadził cie trochę w błąd. Nie ma co porównywać POWERBASS z Morel! Firma POWERBASS jest raczej niskich lotów. Co tego nie można powiedzieć o Morel. Chodzi tu o czystość dźwięków. Jeżeli chcesz mieć dobry efekt to poszukał bym Morel Tempo 6(MOREL TEMPO 6 TEMPO6 NIEBYWALA OKAZJA F-VAT PROMO (2986052736) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.) można kupić za tanie pieniądze. Wygłuszył drzwi dobrą matą ( koszt około 500zł ), piecyk signat Signat Roc 1 Old School Polecam!! Wysylka gratis! (3033451808) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. bardzo dobre piecyki i tanie:P tweetery wsadził w słupki oczywiście. Jakiś sub Subwoofer Mała Skrzynia basowa HERTZ DS25.3 MDF (3024651399) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i efekt masz niesamowity:P oczywiście to jest robione tanim kosztem, na zawody nie jeździsz więc nic lepszego ci nie potrzeba ale słuchanie muzyki staje się o niebo przyjemniejsze.

Chyba że nie masz aż tak wygórowanych oczekiwań to kupuj PB i śmigaj:P ale nie oczekuj że to będzie grać lepiej niż seria :P

Opublikowano

SVD w jaki błąd? Widziałeś? Tam były morele 13 a nie 16 i to ma grać pod samym radiem więc jaki z tego będzie bas? Sumita nie ma wygórowanych oczekiwań. Sprzęt ma być raczej budżetowy więc Powerbassy będą lepszym rozwiązaniem. Na dobrze wygłuszonych drzwiach i dystansach będzie grało lepiej niż seria. Przynajmniej ja tak twierdze. Ty oczywiście możesz mieć inne zdanie:) ale morele 13 będą gorsze niż te pwbassy bo bas będzie znikomy. Te co poleciłeś to fakt że lepsze od pwbassów ale nie każdy chce wydawać dużo na CA. A te powerbassy w swojej klasie cenowej są warte polecenia. To tyle z mojej strony:)

Opublikowano

Oczywiście ale chodzi tu o czystość dźwięku a nie o buc...buc...:grin: Maximo są dużo lepsze niż PB bez porównywania. PB masz rację dadzą lepszy efekt ale dzięki wygłuszeniu drzwi :P. Lepiej zostawić serie i wygłuszyć niż robić sobie koszty:P bo podejrzewam że seria będzie bardziej efektywniejsza:P zależy w jakim stanie są głośniki. Rado też bez szału :/