Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Filtr paliwa, termostat - ori czy zamiennik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Odnośnie kupna filtru paliwa czy termostatu to lepiej kupić oruginał czy zamiennik ?

Jakiś rok temu kupowałem filtr paliwa MAN za niecałe 90zł (87zł o ile pamiętam)

ORYGINALNY Filtr Paliwa 1.9 TDi VW Skoda Seat Audi (3010774783) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

A tutaj oryginalny termostat :

ORYGINALNY termostat Audi VW Seat Skoda GWARANCJA (3010799623) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

W ASO śpiewali jakiś czas temu 130zł z groszami.

Opublikowano

Filtr kolego ja bym kupił zamiennik ale jak kto woli, koledzy w dziale sprzedam zajmują się częściami najlepiej uderzyć do nich będzie cena odpowiednia i towar dobry :wink: Co do termostatu ja bym brał ori i nie z allegro ale to Twoja decyzja poczytaj i podejmij ją, na forum pełno informacji o tym.

Opublikowano
  • Autor

Sklep do którego dałem linki ma swoją siedzibę, byłem tam kiedyś na diagnostyce komputerowej.

---------- Post dopisany at 15:30 ---------- Poprzedni post napisany at 15:30 ----------

A np. kolega dzik będzie miał ori termostaty ?

Opublikowano

Chyba nie, najlepiej zapytaj się w wątku lub chociaż przyczaj czy ktoś składał kiedyś zamówienie. Co do sklepu jeżeli tam byłeś i ufasz im to nie widzę problemu w końcu to Twoje auto i Twoja kasa na części nikt za Ciebie nie dokona wyboru, podobnie jest z marką podzespołów. :hi:

Opublikowano
Sklep do którego dałem linki ma swoją siedzibę, byłem tam kiedyś na diagnostyce komputerowej.

---------- Post dopisany at 15:30 ---------- Poprzedni post napisany at 15:30 ----------

A np. kolega dzik będzie miał ori termostaty ?

Co do filtra paliwa to polecam Knechta na którym przejechałem 40 tkm w tym 3 zimy gdzie temperatura ujemna spadała do -28 stopni i nigdy nie miałem żadnych problemów. Tu masz linka do sprzedawcy u którego kupowałem taki filtr do octavi siostry FILTR PALIWA KNECHT MANN AUDI VW VOLVO 1.9 2.5 TDI (3028798455) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ten co jest na aukcji to inny typ ale oczywiście jak będziesz zainteresowany to wystarczy napisać do gościa i ci przyśle w podobnej cenie typ filtra który potrzebujesz gdyż wszystkiego nie wystawia. Ma też termostat wehlera i generalnie to kiedyś użytkowałem przez rok taki termostat różnica między tym zamiennikiem a oryginałem polega na osiąganiu niższych temperatur dogrzania silnika w okolicach 84-86 stopni gdzie na oryginalnym odnotowuję bez problemu 88-89 stopni. Ponadto ważny też jest rodzaj płynu jaki zastosujesz najlepiej oryginalny.

Opublikowano

filtr jeśli zmieniasz przed każdą zimą to nie musi być z górnej półki natomiast termostat polecam oryginał już to przechodziłem i na oryginalnym dopiero jest ok a na termostacie wachler cuda się dział