Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż modułu DRL w światłach drogowych Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kupiłem już drugi sd2 bo pierwszy uwaliłem przez zwarcie bo się spieszyłem :decayed: i teraz bd robił powoli ale muszę o coś dopytać mianowicie mam włącznik auto mce F włącznik CLH i DRL chce podłączyć sd2 tak żeby się samo przełączało po zmierzchu na mijania z pozycji auto i tak w sumie miałem podłączone zanim spaliłem sd2 tylko ze chce żeby przełącznikiem DRL dało się wyłączyć sd2. Dostałem schemat od Domina

4b4o.jpg

tu gdzie czerwona strzałka odlutowujesz rezystor i nózka na bok , tu gdzie zielona dolutowujesz się kabelkiem z pinu 3 włacznika drl

tak tez zrobiłem i dało się wyłączyć w pozycji 0 działało w 1 ale cały czas podświetlało sie 0 kto wie czemu tak? i skąd najlepiej pociągnąć + ?

moj sd2 wygląda troche inaczej niz tez na schemacie od Domina ale to chyba nie ma wielkiego znaczenia

ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting

Opublikowano

mozecie zobaczyć czy tak bedzie OK, szczególnie chodzi mi o przekazniki...ogolnie czy nic nie uwale...

clh_drl.jpg

Opublikowano
kupiłem już drugi sd2 bo pierwszy uwaliłem przez zwarcie bo się spieszyłem :decayed: i teraz bd robił powoli ale muszę o coś dopytać mianowicie mam włącznik auto mce F włącznik CLH i DRL chce podłączyć sd2 tak żeby się samo przełączało po zmierzchu na mijania z pozycji auto i tak w sumie miałem podłączone zanim spaliłem sd2 tylko ze chce żeby przełącznikiem DRL dało się wyłączyć sd2. Dostałem schemat od Domina

http://s18.postimg.org/jr37rsgqd/4b4o.jpg

tu gdzie czerwona strzałka odlutowujesz rezystor i nózka na bok , tu gdzie zielona dolutowujesz się kabelkiem z pinu 3 włacznika drl

tak tez zrobiłem i dało się wyłączyć w pozycji 0 działało w 1 ale cały czas podświetlało sie 0 kto wie czemu tak? i skąd najlepiej pociągnąć + ?

moj sd2 wygląda troche inaczej niz tez na schemacie od Domina ale to chyba nie ma wielkiego znaczenia

Panowie opisze ktoś łopatologicznie jak to zrobić co gdzie dokładnie podpiąć itd

Opublikowano

też czekałbym na taki opis gdzie co i jak

Opublikowano

Dodam ze sd2 mam bez CLH i wychodzi z niego tylko 5 przewodów czerwony czarny brązowy i dwa niebieskie chce zeby drl gasiło sie tez na postojowych

Opublikowano
  • Autor
chce zeby drl gasiło sie tez na postojowych

Jest w pierwszym poscie napisane, wystarczy poszukać:wink:

Opublikowano
chce zeby drl gasiło sie tez na postojowych

Jest w pierwszym poscie napisane, wystarczy poszukać:wink:

uwierz mi ze przeczytałem wszystkie tematy na tym forum dotyczące drl :wink: wole się upewniać zanim znowu spale drugi moduł albo zanim zacznie działać jak powinien bo np plus po zapłonie wyczytałem brany był z rożnych bezpieczników itd dlatego chciałem jasnej odpowiedzi skąd najlepiej

[/color]View image: 10fd13fcb4cb25b7c7101855b25d266e

1-plus

2-plus po stacyjce prąd płynący na do modułu

3-masa z przełącznika DRL

4-podpinasz pomarańczowy z twojego modułu

5-izolujemy

rozumiem ze

1 plus wezmę ze śruby kolo MCE

2 czerwony plus z sd2 ?]

3 pin 3 z drl

4 ? nie mam pomaranczowego

5 izoluje

?

Opublikowano
  • Autor

ile masz plusów wchodzących na moduł??

Opublikowano

Moduł sd2 5 przewodów czarny masa dwa niebieskie na drogowe brązowy ( wejście +12V pojawiające sie w momencie włączania Swiatel mijania. Sygnał służy do wyłączenia Swiatel dziennych przy włączonych światłach mijania ) to podłącze do postojowych zeby wyłączało drl przy postojach. Czerwony zasilanie układu + 12V po stacyjce i pod co najlepiej to podłączyć który bezpiecznik czy to bd jakoś do tego przekaźnika ?

Opublikowano
  • Autor

oki ja bym to tak ugryzł

czerwony puszczasz przez przekaźnik tj:

1-plus po stacyjce

2-plus np ze śruby

3-masa z przełącznika drl

4-podpinasz czerwony przewód z sd2

brąz podpinasz pod mce

Gniazdo C (32-pin)

Pin 3 – Zasilanie lewego światła postojowego (WY) [szaro/czarny]p.zielony wpinasz w jeden z nich

Pin 5 – Zasilanie prawe światła postojowego (WY) [szaro/czerwony] p.zielony drl gaśnie po postoju

:wink:

Opublikowano

Ok dzieki wielkie o takie cos mi chodziło. + po stacyjce skąd najlepiej pociągnąć może być z bezpiecznika od pompy paliwa albo z którego najlepiej ? Mam podłączone radio bezpośrednio pod plus ze stacyjki cienki czerwony kabelek jak dobrze pamietam ale nie chce tam nic podłączyć zeby nie było zakłóceń w radiu

Opublikowano
  • Autor

:doh:lipa bo sd2 nie ma auto startu

oba plusy na przekaźniku musisz mieć op stacyjce bo inaczej drl będą cały czas świecić

zapomniałem się :wink::wink:

---------- Post dopisany at 21:25 ---------- Poprzedni post napisany at 21:21 ----------

plus na 1 bierzesz z obojętnie jakiego bezpiecznika

plus 2 najlepiej z jakiegoś mocniejszego <15a

Opublikowano

Kogiel na stronie pisze ze zapalaja sie dopiero po zapaleniu samochodu bo o to chyba Ci chodzi z tym auto startem ?

Opublikowano
  • Autor

o to :wink:

to podpinasz #190 post

---------- Post dopisany at 21:55 ---------- Poprzedni post napisany at 21:51 ----------

SD-2 by kogiel ten opis

Opublikowano

Dokładnie o ten opis mi chodzi:wink: w poniedziałek zamontuje tak jak w 190 poście i napisze jaki efekt dzieki za opis:wink:

Opublikowano
Ok dzieki wielkie o takie cos mi chodziło. + po stacyjce skąd najlepiej pociągnąć może być z bezpiecznika od pompy paliwa albo z którego najlepiej ? Mam podłączone radio bezpośrednio pod plus ze stacyjki cienki czerwony kabelek jak dobrze pamietam ale nie chce tam nic podłączyć zeby nie było zakłóceń w radiu

Np pin nr 1 z wlacznika swiatel

---------- Post dopisany 05-11-2013 at 18:53 ---------- Poprzedni post napisany 03-11-2013 at 00:39 ----------

niestety zamówiłem nieco inny przekaznik niz polecany w temacie :doh:

zamiast jzc-21f(t70) mam 12vdc 30a/40a czyli coś takiego:

przekaz2.jpg

podłączenie:

85 - stały plus

86 - masa z przełącznika DRL pin 3 (lub CLH pin7)

30 - plus po stacyjce (lub dla CLH z kierukowskazów)

87 -zostaje wolny

87a - to łaczymy z SD2

Opublikowano

dziś znalazłem trochę czasu i założyłem sd2 przez przekaźnik jak w poście 190. DRL świeciło dopiero po odpaleniu auta ale nie gasło już w ogóle chyba ze wyłączyłem włącznikiem :kwasny: odpiąłem stały plus od śruby pod MCE i tez podłączyłem pod bezpieczniki po zapłonie teraz jest OK. Tylko jest małe "ale" mianowicie 0 od DRL świeci się gdy mam ustawione na 1 dopiero po odpaleniu gaśnie i zostaje podświetlone 1 da się to jakoś podpiąć żeby się nie paliło to 0 ? obstawiam ze chodzi tu o stały plus bo wtedy tego nie było dopiero jak przekaźnik zaskoczy to gaśnie a gdyby podłączyć + na przekaźniku odwrotnie jak w poście 190 tzn 1 plus ze śruby 2 po zapłonie ?

Opublikowano

Panowie moze glupie pytanie mam zwykle lampy w b6 bez xenonu. Czy da rade zamontowac ten modul zeby drogowe swieci lekka moca jako DRL? Jesli nie mam czujnika zmierzchu moge zrobic CLH?

Opublikowano

Musiałbys kupić sd2 z funkcja CLH i chyba by było dobrze

Opublikowano

Macie ktos namiar na taki modol i jego instalacje?