Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] Jak wymienić wężyk spryskiwacza w avancie - TYŁ!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jak w temacie. Samochód z 1997r posiada 2 zbiorniki - czyli jak dobrze wyczytałem jest przed liftem... (mogę się mylić) :tongue4:

Mam gdzieś zaciśnięty wężyk i chcę go wymienić - tylko nie wiem jak się do tego zabrać...

Jak patrzyłem to musiałbym chyba zdjąć prawą tapicerkę w bagażniku, pokombinować z posufitką i jeszcze słupek z tyłu (nie mam pojęcia którędy ten wężyk idzie) - później jakoś przepchać się przez gumową harmonijkę do tylnej klapy, później jeszcze zdrowo powalczyć wewnątrz klapy.... dużo tego...

Robił już to ktoś?

Proszę o jakiekolwiek rady.

Opublikowano

sprawdz najpierw, czy masz sprawna dysze spryskiwacza, tzn czy jest drozna - i jesli tak, to sproboj przeciagnac za pomoca starej rurki laczac tasma stara i nowa - tzw pilot.

Opublikowano
  • Autor

... to sproboj przeciagnac za pomoca starej rurki laczac tasma stara i nowa - tzw pilot.

Jasne!!! Jakie to proste! :) Nie wiem czemu na to nie wpadłem :) Dałem ciała... Dzięki. Czasami wystarczy pomyśleć... :>

Tymczasowo zamykamy temat. Dziękuję.

Opublikowano

Powodzenia

To naprawde mało roboty, tylko 2 śrubki odkręcić

Opublikowano
  • Autor

tylko 2 śrubki odkręcić

które?

Opublikowano

przy prawej nodze kierowcy, pomiedzy pedałami a drzwiami masz maskownice, która jest przykręcona 2 śrubkami. Śrubek możesz nie widziec, gdyż najpewniej są zaślepione. Odślepisz podważając zaślepki płaski śrubokrętem. Tam będziesz miał pęk przewodów elektrycznych a pomiędzy nimi szlaufik rozłączony. żeby go złączyć to też się troszkę napociłem bo dość ciężko wchodziła jedna część w drugą....

... a zresztą. Powyżej dałem Ci lnka, gdzie masz wszystko opisane ze zdięciami...

Powodzenia :good:

Opublikowano
  • Autor

Jest mała nieścisłość! Napisałem, że mam 2 zbiorniki - tzn jeden na przód i drugi z tyłu w prawym nadkolu... Ja pytałem o ten z tyłu! :)

Tak czy siak spróbuje metodą "na pilota".... :>

Kurcze - tylko nadal wydaje mi sie to skomplikowane.... ;(