Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wyciek z kolektora dolotowego w A4 B6 1.9TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj na przeglądzie w warsztacie (był to pakiet pranie tapicerki+przegląd) dowiedziałam się, że zaistniał problem intensywnego wycieku z kolektora dolotowego.

Pewnie powinnam jak najszybciej udać się do mechanika, ale czy to musi być natychmiast, czy problem nie jest tak poważny i można odłożyć to w czasie o ok./ponad tydzień? Kompletnie się na tym nie znam, tamten mechanik zbyt dobrze mi tego nie wytłumaczył. Powiedział, że może być niedługo źle lub już jest.

Jakie mogą być skutki tej usterki?

Opublikowano

Widzę że masz dizla więc jeśli nie ubywa ci dużo oleju z silnika (sprawdź na bagnecie) to można to troszeczkę odwlec. Ale jeśli ucieka dużo oleju to albo odma puszcza albo turbina. Jak turbina puści dużo oleju to nie da się zgasić kluczykiem motoru (poczytaj "szalony dizel").

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

dokładnie miałem to samo w zime w b5 z kolektora dolotowego leciał olej okazało się ze w moim przypadku puszczała olej odma cały kolektor ssący był w oleju i smarze odłączyłem odme wyczysciłem kolektor i jest ok. W twoim przypadku tak jak pisał tobike moze byc to puszczajaca odma lub turbo mi oleju nie ubywało wynikiem wycieku był nagromadzony olej przez jakis tam czas ale lepiej to sprawdzic