Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Cieknacy EGR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam troche problem z zaworem egr poniewaz leci z niego olej z gory, i chcialem go zaslepic, moje pytanie jest czy zastosowac takie dwie blaszki bez zadnej dziurki

Zaślepka EGR zestaw TDI VW AUDI SKODA SEAT FORD VO (3136013163) - motoAllegro

czy naprzyklad taka:

13 Zaślepka EGR 1.5 mm VW AUDI SEAT SKODA TDI (3133547818) - motoAllegro.

Czy po zaslepieni bedzie nadal bedzie sie saczyl olej czy to zniknie? oczywiscie spodziewam sie ze po zaslepieniu wywali blad, czy bedzie go mozna vagiem wylaczyc ?

Robil ktos juz taki zabieg.

dziekuje pozdrawiam

Opublikowano

to sa zaslepki w celu zablokowania przeplywu spalin...a to ci nie pomoze na wycieki... na wycieki oleju -wymienia sie caly element. lub wiele osób tworzy konstrukcje z wezyków i butelki...(takie druciarstwo) - osobiscie bym wymienił mam przynajmniej 2 lata gwarancji na czesc...jak sie cos dzieje oddaje na reklamacje i tyle (ale w szawce trzeba sobie w razie czego zostawic stary aby zamontowac i poruszac sie autem...)

Opublikowano

mam pytanie jeszcze odnośnie egr mi też się poci i co jakiś czas go czyszczę i znów to samo.Dużo czytałem na forum i tym, którym ciekło egr po zaślepieniu już nie cieknie więc tu się nie zgodzę.Moje pytanie gdzie najlepiej zaślepić go wystarczy tylko przy egr i zaślepić wężyk czy wypadało by też przy kolektorze wydechowym.

Opublikowano

Moim zdaniem lepiej kupic nowy EGR na allegro dobry zamiennik kosztuje nie cale 450 zl to nie majatek a nie robic jakas amatorke z zaslepianiem co konczy sie zazwyczaj po jakims czasie problemem z turbo. Sam kiedys tak zrobilem dobrze bylo przez jakis miesiac potem turbo zaczelo mi sie przeladowywac i rozwiazaniem bylo odslepienie EGR-a

Opublikowano

A nie lepiej całkowicie usunąć egr? Po za tym przyczyną nadmiaru oleju w dolocie jest turbina bądź odma...

Opublikowano

Bo żeby nie wywalalo błędu EGR i nie było cyrków gdy jest on zaślepiony trzeba wyłączyć go w ECU silnika. Wchodzimy Vagiem w silnik, nastepnie logujemy sie kodem 12233 i w adaptacjach w kanale 3 ustawiamy na max wartość. po tym EGR nie powinien sie juz otwierac i nie powinno być błędów.