Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

P1326???O co chodzi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!

Kupiłem niedawno swoją a4 i teraz podpiąłem ją pod kompa... za pierwszym razem wywaliło duuużo błędów, ale po wykasowaniu już nie powróciły.

Natomiast powraca cały czas 17734.P1326 regulacja spalania stukowego na 1,2,3,4 cylindrze - wartość graniczna regulacji osiągnięta....

O co chodzi??? Macie jakieś pomysły?

Nie katuje jej ale też wywala przekroczenie obrotów.

Wszelkie pomysły i podpowiedzi mile widziane:-)

POZDRAWIAM

Opublikowano

zacznij od sprawdzenia swiec jakie sa zamontowane podaj je symbole .nie masz czasem jakiegos luznego elementu który dzwoni ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Powiem tak....

Świece nie wiem jakie są, ale i tak chcę je wymienić.

A co do luźnych elementów, to parę dni temu wymieniłem trochę rzeczy min. rozrząd z napinaczem, napinacz mikro,pompę wody, termostat etc., ale żeby coś luźnego było to nie zauważyłem, no może jest trochę luźny pasek od napędu pompy ale chyba nie o niego chodzi(też chcę go wymienić).

---------- Post dopisany 27-04-2013 at 15:04 ---------- Poprzedni post napisany 08-04-2013 at 22:34 ----------

Witam!!

Dziś sprawdziłem świece ... założone były NGK Bkurget-10 i wymieniłem na takie same, błędy wyczyszczone i zobaczymy za parę dni...

Jak to nie pomoże to zostaną już tylko 2 możliwości... czujnik albo przestawiony zapłon.

Chyba że macie jeszcze jakieś pomysły to piszcie....

pozdrawiam

---------- Post dopisany 12-05-2013 at 19:54 ---------- Poprzedni post napisany 27-04-2013 at 15:04 ----------

I już sam nie wiem.

Odpalam samochód rano wchodzi na obroty sekunda i gaśnie. Dodawanie gazu przy odpalaniu dało to że obroty wywinęło i zgasł. Po południu odpalam i "gada".

Wymiana świec dała tyle co nic, pojechałem do mechanika i wywaliło znowu te same błędy plus immo.Błędy wykasowane.

Zaczął ustawiać zapłon na lampę. poluzował aparat i.... brak reakcji na obroty :-). Dopiero przy skrajnym położeniu zdławił się. Kilka prób auto "gada" kont 9st., jazda próbna, vag i ...wywala błąd konta i czujnika położenia, bez stuków.... Błędy wykasowane, znów wywala czujnika położenia wałka...(przecież nie ma).

Odłączył kostkę od stukowca i magicznym sposobem vag nic już nie wykrył po podłączeniu też czysto.

Teraz zdarzy się że auto nie odpali za pierwszym razem, ale jak tak jest dodanie gazu załatwia sprawę i auto trzyma obroty.

Co o tym myślicie?

Pozdrawiam

Opublikowano

jak mechanik ustawiał zapłon ? urzywał vaga przy ustawianiu zapłonu ?jesli nie to zmien mechanika bo zeby ustawic zapłon w twoim silniku trzeba wprowadzic sterownik w nastawy podstawowewe i dopiero mozna regulowac zaplon bo inaczej nie bedzie reakcji na obracanie aparatem .a pozatym zapłon powinien byc ustawiony na 0 st a nie tak jak u ciebie na 9 st .