Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dystanse + zmiana radyjka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam do Was Drodzy Forumowicze pytanie - zamierzam w swojej A4 z 2002 r zrobić sprzęcik audio. Miałem w poprzedniej furze, jednak poszedł razem z autem.

W bagażniku będzie Lanzar 12" + zapewne Eyebird dwukanałowy na mostku 500 RMSu + kondek pewnie ok. 2F.

Do tego będzie radyjko Pionieer mvh 150 4 x 50 rms. Pod niego miałem w planach podpiąć 4 głośniki w drzwiach właśnie po 50 rmsu. Mam do Was kilka pytań:

1. Mam radio Chorus (które mogę sprzedać) - czy włożenie tego Pioniera to plug&play czy trzeba jeszcze jakieś kostki kupować?

2. Czy pod tego Lanzara budować skrzynię samemu czy lepiej już kupić gotową z Allegro?

3. Ile jest wszystkich głośników w tym aucie? Ja znalazłem po 1 w każdych drzwiach + z tylu w półce (jakiej wielkości on jest? 165mm ?).

4. Jakie głośniki polecacie do drzwi? Nie znam się w ogóle na montowaniu głośników w miejsce oryginalnych, dlatego pytam, bo zawsze korzystałem tylko ze skrzyni i to mi wystarczało, jednak teraz chcialbym spróbować też coś w serii pogrzebać. W drzwiach mają byś basowe też czy średniotonowe? Przy basowych w drzwiach ze skrzynką razem to chyba nic słychać nie będzie. 130 mm jest oryginalne? Nie chce nic przerabiać, z tąd też pytanie, czy w ogóle jest sens pchać się w jakieś ciekawe 13 cm. Jeśli jest więcej niż 4 to cz warto kupować je po 50 rmsu?

5. Czy stosować jakieś zwrotnice czy inne dodatki? Dystanse MDF koniecznie czy nie?

Pozdrawiam i doradźcie coś :)

Opublikowano

1. Nie wiem jakie są tam kostki

2.Jeśli masz trochę smykałki i dobrze wyliczysz skrzynie to nie kupuj, na allego robią pod dany głośnik?

3.4 w drzwiach z przodu + 1 w desce + 4 w tylnych drzwiach + 1 w półce, to chyba wszystkie (jest wieszy coś koło 25cm)

4/5.Tam są 130, warto wsadzić 165 ale dystans potrzebny, kup zestaw helixa albo hertza tweeter woofer i zwrotnica, do 300zł kupisz spokojnie.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za info. Slyszalem o problemach, że po zamontowaniu nieoryginalnego radia nie grają głośniki z tylu. Radio już zamówione, także boję się teraz, że po wyciągnięciu tego wszystkiego i podłączeniu nie będzie grał tył. Idzie sobie jakoś z tym poradzić?