Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Samochód nie chce jechać po umyciu ( Kontrolka Trakcji / Świec Żarowych )

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dzisiaj po umyciu samochodu , auto odmówiło posłuszeństwa :( na desce rozdzielczej zaczęła świecić się kontrolka Trakcji oraz zaczeła mrugać kontrolka od Świec żarowych i nic zgasiłem samochód i nie wiem co się stało , czyżby pompowtryski były zalane ? pod Vaga nie podepnę bo nie mam

Opublikowano

zalało kompjuter

Opublikowano

ale jak myłeś ten samochód ? gąbką i wężem/myjką ciśnieniową ? na bezdotykowej ? przy stacji benzynowej ? Podaj wiecej szczegółów..

Pod maską myłeś ?

---------- Post dopisany at 19:46 ---------- Poprzedni post napisany at 19:46 ----------

ew na podszybiu zaczęła zbiegać się woda i do ECU się dostało

Opublikowano
  • Autor

Karcherem pod domem... , myjka ciśnieniowa oraz wiadrami być może podszycie było nie szczelne , dobrze po wyjechaniu z bramy się to stało .... jakieś rady ?

Opublikowano

zobacz czy masz drożny odpływ wody na podszybiu. Zawsze tam jest kilo liści i innego gówna

Opublikowano
Karcherem pod domem... , myjka ciśnieniowa oraz wiadrami być może podszycie było nie szczelne , dobrze po wyjechaniu z bramy się to stało .... jakieś rady ?

kolego mialem to samo.rozkrec skrzynke z komputerem.wyciag go.za nim w strne podszybia wdol sa takie 4 wtyczki brazowa biala i ...niewazne.wyciagnij wszytkie i oczysc i kontakt spray na nich.problem zniknie.mialem to samo.kompa rez mozesz rozpiac i tez piny kontakt spray potraktowac i zobacz czy w tej skrzynce nie ma wody.daj znac czy pomoglo.

Opublikowano

przede wszystkim wysuszyć. Ściągnij osłonę podszybia, zobacz czy tam nie ma kałuży przypadkiem i sprawdź odpływy jak sugeruje kolega. Jak się kupuje to wszystkie auta serwisowane a potem się okazuje, że odpływy niedomagają chociaż była na to akcja serwisowa dawno temu.

Przy okazji sprawdziłbym jak ma się obudowa ECU i uszczelka.

Opublikowano
  • Autor

kolego mialem to samo.rozkrec skrzynke z komputerem.wyciag go.za nim w strne podszybia wdol sa takie 4 wtyczki brazowa biala i ...niewazne.wyciagnij wszytkie i oczysc i kontakt spray na nich.problem zniknie.mialem to samo.kompa rez mozesz rozpiac i tez piny kontakt spray potraktowac i zobacz czy w tej skrzynce nie ma wody.daj znac czy pomoglo.

nie rozprogramuje się cały ? ( btw szczerze to nei wiem dokładnie gdzie jest komputer , zaraz obok akumulatora ? )

Opublikowano

nic sie nie stanie.jest po prawej stronie lekko wchodzi pod poszybie taka skrzynka plastikowa.

Opublikowano
  • Autor
nic sie nie stanie.jest po prawej stronie lekko wchodzi pod poszybie taka skrzynka plastikowa.

dobra znalazłem , suszyłem suszarka dam znać za 1-2h co dalej

Opublikowano

psiknij kontaktem

Opublikowano

no to teraz powoli i porzadnie.zobacz czy w skrzynce nie ma wody.potam komputer jest taka metalowa spinka przymocowany.rozepnij.uwazaj na takie zabezpieczenia na wtyczkach nie szarp tylko wysun na maxa takie zabezpieczenia i dopiero rozepnij.a potam dalej w kirunku podszybia i w dol 4 wtyczki tam bedzie problem stawiam na biala ale odepnij wszystkie wysusz.noi wszedzie kontakt spary nie zaluj.

Opublikowano
  • Autor

no to teraz powoli i porzadnie.zobacz czy w skrzynce nie ma wody.potam komputer jest taka metalowa spinka przymocowany.rozepnij.uwazaj na takie zabezpieczenia na wtyczkach nie szarp tylko wysun na maxa takie zabezpieczenia i dopiero rozepnij.a potam dalej w kirunku podszybia i w dol 4 wtyczki tam bedzie problem stawiam na biala ale odepnij wszystkie wysusz.noi wszedzie kontakt spary nie zaluj.

jak zwykłe suszenie nie pomoże to tak zrobie :) dzięki za rady

Opublikowano

rob to raz a nie porzadnie.nie fuszerke.musisz te wtyczki porozpinac bo tam piny beda zalane.takie suszenie po gorze nic nie da.:wink:

Opublikowano
  • Autor

wysuszyłem , zalałem sprayerm , obudowa była pęknięta i guma nie za halo więc pewnie tu były przecieki , jest git teraz

Opublikowano

no to super ze sie udalo

:wink: